Για μια ακόμα νύχτα συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας, με ομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων να κατεβαίνει σε διήμερη απεργία την Τρίτη, την ώρα που οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους βρίσκονται στην πέμπτη ημέρα τους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από την Παρασκευή, όταν οι αντιδράσεις κατά των έργων ανάπλασης σε πάρκο της Κωνσταντινούπολης κλιμακώθηκαν παίρνοντας τη μορφή  μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης. 

Ένας 22χρονος διαδηλωτής έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων αργά τη Δευτέρα στην Αντιόχεια στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Την Κυριακή ένας ακόμα διαδηλωτής έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ταξί. Η αριστερή ομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων KESK, με 240.000 μέλη, είχε εξαγγείλει για την Τρίτη και την Τετάρτη προειδοποιητική απεργία. 

Οι διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού Tayyip Erdogan  ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και έχουν επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ο ίδιος ο Εrdogan, που αναχώρησε για τη Βόρεια Αφρική, κατηγόρησε αργά τη Δευτέρα τους διαδηλωτές ότι βαδίζουν “χέρι-χέρι με την τρομοκρατία”.

Facebook Comments