Ξένοι στρατηγικοί επενδυτές εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας Euromedica εισφέροντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου επιχειρηματικού σχήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επήλθε συμφωνία μεταξύ της Euromedica ΑΕΠΙΥ και εκπροσώπου στρατηγικών επενδυτών για την είσοδό τους στον όμιλο της Euromedica, η οποία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εμπλεκομένων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση κοινής εταιρείας, στην οποία η Euromedica θα εισφέρει μια σειρά από περιουσιακά της στοιχεία (διαγνωστικά κέντρα) ενώ οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το νέο σχήμα που θα προκύψει θα παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών υγείας, στο πλαίσιο της παροχής των οποίων, η τεχνογνωσία της Euromedica αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο ενεργητικό του.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός υλοποίησης της συμφωνίας αυτής προβλέπει την απόσχιση του κλάδου διαγνωστικών της Euromedica και την εισφορά του στο νέο σχήμα.

Η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή στην Euromedica ΑΕΠΙΥ και οι επιτυγχανόμενες συνέργειες θα επιτρέψουν τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης του Ομίλου καθώς θα οδηγήσουν σε καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ίδιας και του ομίλου -τόσο στον τομέα των διαγνωστικών, όσο και στον τομέα των κλινικών- λόγω της ρευστότητας που θα αντληθεί.

Facebook Comments