Διαβατήριο για τα μεγάλα σαλόνια πήραν οι εταιρίες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τη συμμετοχή τους στο roadshow που διοργανώνει το X.A. σήμερα και αύριο στη Ν. Υόρκη. Το παρόν δίνουν 25 εταιρίες αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι συμμετέχουν επιχειρήσεις που χρηματιστηριακά κατατάσσονται στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Οι πληροφορίες του «M» αναφέρουν ότι πριν καν ξεκινήσει το roadshow έχουν κλείσει περισσότερα από 350 ραντεβού ενώ τις συναντήσεις θα μονοπωλήσουν διαχειριστές από τα funds Third Point, Lazarde, Templeton, Bawpost και άλλα. Σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο συμμετέχουν τα Κρι Κρι, Σωληνουργεία Κορίνθου, Παπουτσάνης, Πλαστικά Θράκης, MLS, και Creta Farm.

Παρουσίαση στην εκδήλωση έχουν και οι τράπεζες. Εκτεταμένα ραντεβού έχουν η Alpha Bank, η Attica και η Πειραιώς. Επίσης, συμμετέχουν χωρίς προκαθορισμένα ραντεβού η Eurobank και η Εθνική. 

Στο συνέδριο που θα παρακολουθήσουν πεντακόσιοι σύνεδροι (από 250 πέρυσι), κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα συζητήσουν το μακροοικονομικό περιβάλλον, το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και, τέλος, όλα εκείνα τα μέτρα πού τονώνουν την ανταγωνιστικότητα.

Χθες, Τρίτη, η ελληνική παρουσία ήταν έντονη με ένα μπαράζ συνεντεύξεων του προέδρου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδη, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννου Γραμματίδη, του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε τηλεοπτικούς σταθμούς κι εφημερίδες του οικονομικού τύπου.

Ακολούθησε συνάντηση των οργανωτών και του κ. Χαρδούβελη με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, που στηρίζει την ελληνική προσπάθεια.

Τέλος, οι κ.κ. Γραμματίδης και Λαζαρίδης, με δηλώσεις τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της χώρας και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, αλλά και την ικανοποίησή τους από την μέχρι χθες πορεία των συμμετοχών στο συνέδριο και από την μεγάλη ανταπόκριση για την οργάνωση μεμονωμένων επιχειρηματικών ραντεβού.


ΧΣ

Facebook Comments