Ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας  Ιωάννας Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, οδηγούνται άλλα πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος, ως ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό.

Κεντρικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, υπενθυμίζεται, είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Μεταξύ των συλληφθέντων, που θα προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία, είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο οποίος κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του κ. Λαυρεντιάδη, και μετείχε για μία περίοδο στο δ.σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σημειώνεται ότι το 50% του γηπέδου -της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί έπειτα από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χορήγησε η τράπεζα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν, είναι οι:

– Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis, του ομίλου Λαυρεντιάδη.

– Αθανασία Τόλη, σύζυγος του κ. Καραμούζη, που φέρεται να έλαβε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και φέρεται να συστάθηκε για να εξασφαλίσει την επίμαχη δανειοδότηση.

– Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής, οι οποίοι εμφανίζονται να έλαβαν δάνεια ως εκπρόσωποι εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Για την υπόθεση Λαυρεντιάδη καταζητούνται τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κυριακίδης και από χθες με ένταλμα της ανακρίτριας και ο γιος του Γιώργος Κυριακίδης, ενώ στις φυλακές κρατούνται ε κατηγορούμενοι.

Facebook Comments