Υπέρ της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου ψήφισαν 234 βουλευτές, κατά 21 βουλευτές, 7 ψήφισαν παρών, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 3 λευκά και ένα άκυρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνουν, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η Γαλλία γνώριζε ότι τα στοιχεία αυτά είναι προϊόν υποκλοπής και τόνισε την ανάγκη για διακριτικότητα στην επιστολή Λαγκάρντ για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Γαλλίας και Ελβετίας.

«Η επιστολή Πλασκοβίτη βεβαιώνει αυτά που έχω πει», σημείωσε και ανέφερε πως «πουθενά στην επιστολή δεν γίνεται μνεία των συγκεκριμένων στοιχειών από την HSBC

Δεν είναι δυνατόν να γίνει συγκεκριμένη αναφορά σε στοιχεία, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα στοιχεία που έχει η Ελβετία είναι παράνομα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε πως έδωσε τα στοιχεία από τη Γαλλία για «φορολογική χρήση» και με τον σωστό τρόπο γι αυτό και δεν έχει πρωτοκόλληση, απορρίπτοντας τα περί αδικήματος της απιστίας λόγω μη χρήσης στοιχείων.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι παρακολούθησε με κατάπληξη τις αντιδράσεις Διώτη και Βενιζέλου. «Γιατί μετά από μένα δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία; Γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους;» αναρωτήθηκε.

«Τα στοιχεία καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι για 16 μήνες από τον κ. Διώτη», υπογράμμισε.

Παράλληλα, μίλησε για «πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του». «Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία, θα μπορέσουν να την κάνουν να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περυσινές εκλογές κατήγγειλαν, θα το βρουν μπροστά τους», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βενιζέλου, υποστηρίζοντας: « Γιατί δεν επικοινωνούσε μαζί μου ή με την κ. Λαγκάρντ ο κ. Βενιζέλος; Κάποιοι πιστεύουν ότι ο μόνος δρόμος για την προσωπική τους διάσωση είναι να συκοφαντήσουν και να καταστρέψουν τους προκατόχους τους – στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Μεγάλο λάθος. Κανείς δεν δικαιώθηκε απλώς «καίγοντας» τους άλλους. Αυτό είναι μικρότητα και αμοραλισμός, όχι ηγεσία. Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με αναφέρει στην ίδια πρόταση, ταυτίζοντάς με, με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ως «βάρος» που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν».

Facebook Comments