Αγώνα για το ποιος θα κάνει την πιο χαλαρή δήλωση δίνουν πλέον τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας καθώς χθες ακούστηκε από δυο στελέχη ότι δεν θα ήταν αρνητικά στη χρήση ακόμα και αρνητικών επιτοκίων αν η αμερικανική οικονομία τα έχει ανάγκη.

Από εκεί που συζητούσαμε για αύξηση των επιτοκίων, πλέον βρισκόμαστε να σκεφτόμαστε να τα μειώσουμε ακόμα περισσότερο. Φυσικά, ότι και αν γίνει, η βοήθεια προς την αμερικανική οικονομία θα είναι μηδενική. Από την άλλη, τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα της Citigroup αλλά και άλλων εταιριών, ενίσχυσαν το επενδυτικό συναίσθημα με αποτέλεσμα να υπάρξει μια νέα ισχυρότατη άνοδος για τη Wall Street, την ώρα που ακόμα και μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street παρατηρούνταν μια έντονη διάθεση αποστροφής στον κίνδυνο.

  • Κέρδη για το δολάριο και για τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Κέρδη 1,0% για το Nikkei και 0,8% για τον Shanghai Comp.
  • Κέρδη και για το πετρέλαιο που δείχνει ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί και πάλι στην περιοχή των $50,00.
  • Διατηρείται το αγοραστικό ενδιαφέρον για το χρυσό, καθώς το δολάριο παραμένει μεσοπρόθεσμα αδύναμο.
  • Mester και Dudley από τη Fed, προκάλεσαν αίσθηση με τις υπέρ το δέον χαλαρές τους δηλώσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική.
  • Η Morgan Stanley αναμένει μείωση επιτοκίων και RRR προκειμένου να υπάρξει στήριξη στην οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

Δείκτης Δολαρίου – Άνοιγμα: 93,97 Υψηλό: 94,62 Χαμηλό: 93,82 Κλείσιμο: 94,47

16 10 15 dollar index

Το αμερικανικό νόμισμα βρήκε «πάτημα» στα καλύτερα του αναμενόμενου αμερικανικά macro αλλά η πτώση και μόνο του πληθωρισμού, δεν θα έπρεπε να είναι θετικό σημάδι για το δολάριο. Η ανοδική αντίδραση πρέκυψε μετά από την πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ 200 ημερών τον οποίο και δοκιμάζει ως αντίσταση. Θεωρούμε ότι οι πωλητές θα επανέλθουν και θα οδηγήσουν προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα με τον πρώτο στόχο να είναι στα 92,50 και το δεύτερο στόχο στα 91,40. Τα γραφήματα δείχνουν ότι η τάση βραχυπρόθεσμα παραμένει έντονα πτωτική και ως εκ τούτου κάθε ανοδική αντίδραση δεν θα έχει σημαντικές πιθανότητες να ενισχυθεί. Παραμένουμε bearish για το δολάριο και θα ξεκινήσουμε και νέες πωλήσεις. Οι τεχνικοί δείκτες που παρακολουθούμε στενά, δείχνουν ότι στο μηνιαίο γράφημα, έχει συμβεί ένα ιδιαίτερα κομβικό γεγονός.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

94,35                   94,65
93,80                   94,90
93,45                   95,30
93,15                   95,55

Facebook Comments