Κέρδη σημαντικά κατώτερα από το αναμενόμενο ανακοίνωσε χθες για το τρίτο τρίμηνο η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley και, παράλληλα, δεν άφησε πολλές ελπίδες για ταχεία βελτίωση της κατάστασης.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 740 εκατ. δολ. έναντι 1,5 δισ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, εμφανίζοντας μείωση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, εξέλιξη που αποδίδεται στην έντονη αναταραχή που επικράτησε στις παγκόσμιες αγορές εξαιτίας της αβεβαιότητας για την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) αλλά και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Η μετοχή της Morgan Stanley έφτασε να υποχωρεί μέχρι και κατά 6,9% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πτώση που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2012. Η κεφαλαιοποίηση της Morgan Stanley μειωνόταν κατά 4,6 δισ. δολάρια. Μιλώντας στον Τύπο, ο οικονομικός διευθυντής της Morgan Stanley, Τζόναθαν Προύζαν, δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της τράπεζας το τέταρτο τρίμηνο, αν και όπως είπε, θα υπάρξει κάποια μικρή ανάκαμψη των χρηματιστηρίων παγκοσμίως. «Παράγοντες που ενισχύουν την αβεβαιότητα, περιλαμβανομένων της Fed, της Κίνας, των εμπορευμάτων και της παγκόσμιας ανάπτυξης, δεν έχουν υποχωρήσει».

Στο τμήμα σταθερού εισοδήματος της Morgan Stanley τα έσοδα μειώθηκαν κατά 42%, στα 583 εκατ. δολάρια. Πριν από τη Morgan Stanley απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου είχαν ανακοινώσει και οι Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America και JPMorgan.

Facebook Comments