Το hedge fund Marcato Capital Management του Mick Mcguire, έκλεισε το μήνα Οκτώβριο με κέρδη 8,4% ακριβώς όσο και ο S&P 500. Οι θέσεις του Marcato σε Goodyear, NCR και LPL απέφεραν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα περιορίζοντας της απώλειες του fund σε ετήσια βάση, στο -4,0% από -12%.

Μετά από ένα καταστροφικό δίμηνο για τα hedge funds, ο Οκτώβριος έφερε τα πρώτα χαμόγελα καθώς ο δείκτης HFRX Global Hedge Fund Index ενισχύθηκε κατά 1,46%. Η Marcato κατέχει το 6,3% της LPL με τη μετοχή να απογειώνεται κατά 8,0% κατά την ανακοίνωση της εξέλιξης αυτής. Επίσης, η LPL ανακοίνωσε και πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους $500 εκατ. εξαιτίας των αφόρητων πιέσεων που άσκησε το Marcato.

Η NCR ενισχύθηκε 15% και η Goodyera 12% κατά τον Οκτώβριο καθώς ανακοινώθηκαν μια σειρά διοικητικών αλλαγών όλες ύστερα από την πίεση του Marcato. Το hedge fund εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Σεπτεμβρίου και τοποθετήθηκε επιθετικά και σε άλλες μετοχές.

Η Janus του Bill Gross είδε την εμπιστοσύνη του Soros να χάνεται καθώς ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής απέσυρε το σύνολο των κεφαλαίων που είχε στη Janus, ύψους $490 εκατ. Ο Soros σε κοινό fund με τη Janus και διαχειριστή τον Bill Gross είδε απώλειες 1,47% που ήταν κατά 77% χαμηλότερα από τις αποδόσεις άλλων αντίστοιχων funds.

Η απώλεια αυτή ήταν πολύ σημαντική καθώς το fund που διαχειρίζεται ο Bill Gross είχε κεφάλαια ύψους $1,4 δισ.  από τα οποία 700 εκατ. είναι προσωπικά του χρήματα.

Facebook Comments