Η εβδομάδα ξεκινά με τη δυναμική αντίδραση των ιαπωνικών μετοχών, καθώς μετά από τρεις εβδομάδες σημαντικών απωλειών ο Nikkei σημείωσε άνοδο πάνω από 4,0%. Αιτία ήταν η άνοδος 1,0% την οποία σημείωσε το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της χώρας. Και όλα αυτά, την ώρα που ο Abe, παρουσίασε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για την ιαπωνική οικονομία, που ήταν κατώτερο των προσδοκιών.

Η άνοδος του Nikkei βοήθησε και το γεν να κινηθεί εκ νέου πτωτικά, με την ισοτιμία USD/JPY να αντιδρά σχεδόν 300 pips από την περιοχή των 95,00 γεν. Η νέα ανοδική αντίδραση στην Ιαπωνία και η πτώση του γεν, ανοίγουν το δρόμο σε μια νέα άνοδο για το Dow Jones.

Τα commodity currencies εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Key, να δηλώνει ότι το NZD παραμένει υπερτιμημένο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC, οι επενδυτές παραμένουν αγοραστές στο NZD αν και πλέον σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν.

Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, η μοναδική ανακοίνωση που έχει κάποιο μικρό ενδιαφέρον είναι η επενδυτική εμπιστοσύνη Sentix για την Ευρωζώνη.
 

Facebook Comments