Παράταση στο πρόγραμμα διαχείρισης στοιχείων παθητικού, ήτοι την επαναγορά υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφδάλισης, κατά τρεις ημέρες έδωσε η Eurobank, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει:

H Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. έχει ανακοινώσει τη διενέργεια προγράμματος διαχείρισης στοιχείων παθητικού (Liability Management Exercise – “LME”) με αποδέκτες τους κατόχους τεσσάρων σειρών υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1 – Series A, B, D and E) και μίας σειράς τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier 2).

Η συμμετοχή των κομιστών των τίτλων στο πρόγραμμα διαχείρισης στοιχείων παθητικού εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια και το σύνολο του ονομαστικού ποσού των τίτλων που θα αποδεχθεί η Τράπεζα δεν θα υπερβαίνει τα 580 εκ. ευρώ. Η παραπάνω πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, επιπροσθέτως των €5,8 δισ. που πρόσφατα καλύφθηκαν από το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι Δικαιούχοι Τίτλων έπρεπε να προσφέρουν εγκύρως τους Τίτλους τους από τις 27 Μαΐου 2013 μέχρι τις 5:00μμ (17:00) ώρα Ελλάδος της 11ης Ιουνίου 2013. Ως συνέπεια της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου Εισαγωγής Μετοχών του ΤΧΣ από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 10 Ιουνίου 2013, η περίοδος συμμετοχής στο LME παρατείνεται κατά τρείς ημέρες, μέχρι τις 5:00μμ (17:00) ώρα Ελλάδος της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2013, ώστε να δοθεί εύλογος χρόνος στους Δικαιούχους των Τίτλων να ενημερωθούν σχετικά.

Η Τράπεζα αναμένει ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του LME στις 17 Ιουνίου 2013. Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού των Τίτλων είναι 28 Ιουνίου 2013. Η αναμενόμενη ημερομηνία για την παράδοση των Νέων Μετοχών παραμένει η 4η Ιουλίου. Η Τράπεζα ενδέχεται, με δική της πλήρη διακριτική ευχέρεια, να παρατείνει, επανεκκινήσει, τροποποιήσει, ανακαλέσει ή τερματίσει το LME σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, όπως προβλέπεται στο Πληροφοριακό Έντυπο.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σε σχέση με το LME προϋποθέτει την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σχετικά με το LME, η οποία θα λάβει χώρα στις 27 Ιουνίου 2013.

Facebook Comments