Επιτείνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αφού το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί είναι απαγορευτικό για το άνοιγμα νέων θέσεων.

Η αρνητική εξέλιξη στο θέμα ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και το ενδεχόμενο υποβάθμισης του ΧΑ στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών από την Morgan Stanley σε συνδυασμό με την ανησυχία που διατυπώνουν ξένοι επενδυτές για επιστροφή της Ελλάδας σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας ενισχύει τα επιχειρήματα των πολιτών και θέτει υπό αμφισβήτηση το greecovery.

Η διόρθωση στο ΧΑ από τις 20 Μαΐου και έπειτα προσεγγίζει το 30% και θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι το θετικό momentum που είχε δημιουργηθεί από τις 5 Απριλίου έχει μεταμορφωθεί σε bear trap.

Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των warrants της Alpha και ήδη γράφει απώλειες που προσεγγίζουν το 70%, ενώ η μετοχή υποχωρεί κατά 18% με τους επενδυτές να έχουν στο μυαλό τους την κατοχύρωση ρευστότητας σε αυτό το θολό επενδυτικό περιβάλλον και τίποτε άλλο. Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί στα 3,93 ευρώ και διαπραγματεύεται ως σε discount σε σχέση με την αρχική τιμή του δικαιώματος που ήταν τα 4,29 ευρώ. Επίσης, σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Πειραιώς και της Αττικής με το μεν πρώτο να υποχωρεί 88% στα 4 λεπτά και το δεύτερο 96% στα 0,046 ευρώ. Αν μία μετοχή ξεχωρίζει σήμερα είναι αυτή της ΕΥΔΑΠ ενώ Jumbo και ΤΙΤΑΝΑΣ κινούνται σχεδόν σταθεροποιητικά.

Ο γενικός δείκτης του ΧΑ βρίσκεται στα όρια των 900 μονάδων με τις συναλλαγές κοντά στα 35 εκατ. ευρώ

 

ΧΣ

Facebook Comments