«Το θέμα των πλειστηριασμών θα συζητηθεί με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο και μετά», σχολίασε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας, προσθέτοντας με έμφαση: «Βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική ευαισθησία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία τον απόντα Πόουλ Τόμσεν εκπροσώπησε ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα δάνεια και η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – με την τρόικα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, να αποτιμά το εν λόγω νομοσχέδιο θετικά και να δέχεται το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, για το θέμα των Κυριακών που έχει προκαλέσει την αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, λύση θα δοθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση νόμου περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων πανελλαδικά 7 Κυριακές τον χρόνο και 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Επίσης εντός του μήνα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ.

Στη συνάντηση, με τους επικεφαλής της τρόικας συζητήθηκε το θέμα των τιμών και οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αλλά και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, στόχος είναι η μελέτη του ΟΟΣΑ να αποτελέσει το πλαίσιο για παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους ώστε να μειωθούν οι λιανικές. Αναφορικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων στόχος είναι η πρώτη δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων να έρθει το Φθινόπωρο, ενώ σχετικά με τους αυτοκινητοδρόμους, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από Κομισιόν για το θέμα το οποίο, όπως είπε, θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επιτρόπους Μπαρνιέ και Χάαν, την Πέμπτη.

Facebook Comments