Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους οι ευρωαγορές, στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που δημιούργησαν οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας στους επενδυτές.

Οι δείκτες κατάφεραν να «μαζέψουν» κάπως τις απώλειες που είχαν νωρίτερα ενδοσυνεδριακά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κακή πορεία με την οποία «αποχαιρέτησαν» την Τρίτη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η διήμερη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που ξεκινά σήμερα, με θέμα την προσφυγής κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Ο FTSE υποχώρησε κατά 0,94% στις 6.340 μονάδες, με το μεταλλευτικό κλάδο να γράφει μεγάλες απώλειες, ρίχνοντας το Λονδίνο, ο CAC σημείωσε πτώση 1,38% στις 3.811 μονάδες.

Ο DAX σημείωσε πτώση 1,03% στις 8.222 μονάδες, με την υποχώρηση του τίτλου της Deutsche Bank να δίνει αρνητικό τόνο στη γερμανική αγορά.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο IBEX 35 υποχώρησε 1,68% στις 8.089 μονάδες, ενώ ευρείες απώλειες είχε και ο FTSE MIB, χάνοντας 1,63% στις 16.287 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 1,09% στις 292 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ το Μάιο ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η National Federation of Independent Business (NFIB) ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,3 μονάδων στις 94,4 μονάδες, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οι οποίοι των τοποθετούσαν στις 93 μονάδες.

Τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,2%, καθώς τον Απρίλιο η αξία τους ανήλθε στα 504,8 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι πωλήσεις χονδρικής κατέγραψαν άνοδο 0,5%. 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dole Food Co., Ντέιβηντ Μέρντοκ, κατέθεσε προσφορά για την πλήρη εξαγορά του ομίλου παραγωγής φρούτων και λαχανικών.

Η προσφορά του αποτιμά την Dole στα σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια.

Ο κ. Μέρντοκ, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Dole με περίπου 40% σε μετοχικό κεφάλαιο, έχει κάνει προσφορά στα 12 δολάρια ανά μετοχή της Dole.

Το τίμημα είναι 18% υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο της μετοχής.

Facebook Comments