Με μεγάλη επιτυχία έγινε με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, εκδήλωση με τίτλο:
“Εταιρική Διακυβέρνηση και ο Ελληνικός Κώδικας: Το βήμα των φοιτητών”,

που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία 4 Πανεπιστήμια. Συμμετείχαν καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, που διδάσκονται το μάθημα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, από:

-Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τον καθηγητή κ. Σπύρο Λιούκα
-Το Πάντειο Πανεπιστήμιο,με την καθηγήτρια κα Μαρία Μενγκ-Παπαντώνη
-Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπερσή 
-Το Πανεπιστήμιο ALBA, με τον Πρύτανη κ. Νικόλαο Τραυλό

Τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Εταιρική Διακυβέρνηση και τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην εφαρμογή της.

Κύριοι ομιλητές ήταν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πανεπιστημίων, οι οποίοι ανέπτυξαν μεθοδικά τα κεφάλαια του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης,καθώς και τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας που έχει γίνει πιο αυστηρή στα ζητήματα συναλλαγών μεταξύ των συνδεδεμένων μερών.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα, μέχρι οι Ελληνικές εισηγμένες να εφαρμόσουν το πνεύμα και όχι μόνο το γράμμα του νόμου και έγινε συγκριτική παρουσίαση των συστημάτων τόσο των Αγγλοσαξονικών χωρών, που ταιριάζουν περισσότερο με τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όσο και των ΗΠΑ, που έχουν ένα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να δοθεί η ευκαιρία να αναλυθούν και να συζητηθούν περαιτέρω οι διατάξεις  του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Γεν. Διευθυντής Χρηματοοικονομικών της ΕΧΑΕ κ. Βασίλης Γκόβαρης, η Γεν. Διευθύντρια του ΕΣΕΔ Κα Λήδα Κοντογιάννη και ο Πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Μπάμπης Εγγλέζος.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονική έκδοση με όλο το, πολύ ενδιαφέρον, υλικό της εκδήλωσης.

Facebook Comments