Ανώτατο στέλεχος της BoJ σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέα στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας μέσω προγράμματος QE, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η αδυναμία του πληθωρισμού οφείλεται στις χαμηλές τιμές πετρελαίου. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι, η BoJ διαθέτει εργαλεία τα οποία αν υπάρξει ανάγκη θα τα χρησιμοποιήσει χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Στην Κίνα, αύξηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις, αλλά πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή. Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα αντίστασης ενώ δοκιμάζει και τη μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση. Την ίδια στιγμή, EUR/USD και χρυσός, δοκιμάζουν πολύ σημαντικές στηρίξεις.

  • Άνοδο 11% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση. Υψηλό εννέα μηνών.
  • Άνοδος 5,6% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο, έναντι εκτιμήσεων για 5,8%.
  • Όλο και πιο dovish η ρητορική στελεχών της ΒΟΕ.
  • Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο μετά από την ανακοίνωση των αποθεμάτων.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.091 Υψηλό: 1.095 Χαμηλό: 1.085 Κλείσιμο: 1.089

11 11 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο έχει δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις με τις απώλειες των τελευταίων έντεκα ημερών να είναι $92. Η άνοδος του δολαρίου αλλά και κυρίως ο μηδενικός πληθωρισμός, έχουν μειώσει σημαντικά την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου. Τα αποθέματα του μεγαλύτερου gold fund, έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, με τους αναλυτές να χωρίζονται σε αυτούς που πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα του πολύτιμου μετάλλου και αυτούς που προτιμούν να περιμένουν την επόμενη κίνηση της Fed. Τεχνικά, ο δείκτης ROC μας δείχνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα στις επόμενες ημέρες. Με τη στήριξη λίγο χαμηλότερα, οι επενδυτές έχουν πολύ θετικό R/R Ratio σε αυτά τα επίπεδα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.085                   1.095
1.076                   1.101
1.063                   1.114
1.050                   1.125

Facebook Comments