Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργηθεί μία νέα κρατική τηλεόραση.

“Ψηφίστε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ ή πάμε άμεσα σε εκλογές”. Αυτό διαμηνύει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τους πολιτικούς του εταίρους της συγκυβέρνησης, καθώς θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο που είχαν εκπονήσει επί κυβέρνησης Παπανδρέου οι κκ. Μόσιαλος και Αλεβιζάτος.

Όλα θα κριθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, με το ενδεχόμενο ακόμη και της προσφυγής στις κάλπες να είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα καταθέσει την Τετάρτη στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ. Το σχέδιο είναι βασισμένο στο πόρισμα της περίφημης επιτροπής του καθηγητή Νίκου Αλεβιζάτου, που εκπονήθηκε επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργίας του Ηλία Μόσιαλου.

Η προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης αποτελεί προφανώς και μία επιχείρηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις επικρίσεις ότι καταργεί τη δημόσια τηλεόραση, ότι παραδίδει την ενημέρωση σε ιδιωτικά συμφέροντα και ισοπεδώνει εργαζόμενους και δημόσια αγαθά. Τουναντίον επιδιώκει πολύ σύντομα, μία μόλις ημέρα μετά το κλείσιμο της γνωστής ΕΡΤ να αποδείξει ότι ο μοναδικός της στόχος είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, με μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματά της.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν γίνει αποδεκτό τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Facebook Comments