Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννοηση των κομμάτων που τη συγκροτούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη

Όπως είπε, το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών μερών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλισει τον κοινό τόπο. «Η κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που συνιστούν διαφορετικές απόψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.«Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιαρθρώσης, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο γεγονός» το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αφού επισήμανε πως τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια, σημείωσε πως «μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αν υπάρχει μια σχεση ειλικρινιας και θεσμικής ισοτιμίας».Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηχοί και να συζητησουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, είπε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας».

Facebook Comments