Σε τεντωμένο σχοινί κινείται από χθες η κυβέρνηση, καθώς μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα διαφανεί εάν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα μπορέσουν να γεφυρώσουν το βαθύ χάσμα, που προκάλεσε στις μεταξύ τους σχέσεις η απόφαση για τον τερματισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς διαμηνύει ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι «μη αναστρέψιμη». Παράλληλα, όμως, συνομιλητές του μεταδίδουν πως πρόθεση του πρωθυπουργού δεν είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επικοινωνήσει με τους κυβερνητικούς εταίρους για να κλείσουν ραντεβού στο Μαξίμου μία από τις προσεχείς ημέρες, διαμηνύοντας μέσω κύκλων του ότι “πάντοτε επιδιώκει το διάλογο”.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να σηκωθεί το γάντι που έχει ρίξει ο πρωθυπουργός για τις εκλογές, ωστόσο επικρατεί προβληματισμός γιατί δεν αποκλείουν ακόμα και δίπλες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται αποφασισμένοι,  όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Αγίου Κωνσταντίνου, αναφέροντας πως «η ευθύνη για διατήρηση της κυβέρνησης ανήκει στον πρωθυπουργό, παραπέμποντας στην ανάγκη για αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας. Πληροφορίες πάντως από το Μέγαρο Μάξιμου αναφέρουν ότι αύριο επίκεινται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των τριών αρχηγών, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για το πότε θα γίνει συνάντηση.

Σε δηλώσεις τους, μετά από τη συνάντησή που είχαν , τόσο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισαν την αναγκαιότητα εξορθολογισμού στην ΕΡΤ, αλλά όπως σημείωσαν, πρόκειται για ένα εγχείρημα που πρέπει να πραγματοποιηθεί με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Οι κυβερνητικοί εταίροι, μάλιστα κατέστησαν σαφές ότι κανείς δεν θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις των δύο αρχηγών, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν: «Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συμπεριφέρονται λες και δεν έγινε συνάντηση αρχηγών την Κυριακή!».

Facebook Comments