Στη Βουλή το ν/σ Μόσιαλου-Αλιβιζάτου για την ΕΡΤ

MarketNews

Η πρώτη κίνηση για να ξεπεραστεί η "πολιτική κρίση" με αφορμή την κρίση έγινε σήμερα από την κυβέρνηση που κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ Μόσιαλου - Αλιβιζάτου για την ΕΡΤ.

Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η αντιπαράθεση του υπουγού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της ΕΡΤ. Ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι καταθέτει στη Βουλή το ν/σ των κ.κ. Μόσιαλου-Αλιβιζάτου για την ΕΡΤ και κάλεσε τα κόμματα σε διαβούλευση, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να ανοίξει το συντομότερο δυνατό η δημόσια ραδιοτηλεόραση.   Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την κίνηση αυτή.
Στουρνάρας: Η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει

«Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους λάθους υπολογισμού του ΔΝΤ προς τον πρωθυπουργό, την οποία απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ΕΡΤ δεν έχει κλείσε και η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση.

Αναφερόμενος στο email που έστειλε το ΥΠΟΙΚ σε όσους αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάραε επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την περιουσία της ΕΡΤ, γιατί είναι περιουσία και του ελληνικού λαού.

«Ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει κατά το μερίδιο της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του τα πάσης φύσεων στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι καθοριστικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας κι είμαστε αποφασισμένοι να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από έναν σύγχρονο και διαφανή φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που σέβεται και εφαρμόζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης» είπε ο Γ.Στουρνάρας.

Ο κ. Τσίπρας εξάπελυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για τον τρόπο που προσελήφθη στην ΕΡΤ.

Κατήγγειλε μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών ότι καταρτίζει λίστες για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.

«Θελήσατε να ρίξετε ένα πυροτέχνημα μετά τις απανωτές σφαλιάρες για τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, την έκθεση του ΔΝΤ, την έκθεση της Morgan Stanley».

Απαντώντας, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνει η ΕΡΤ προέρχονται από το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι από τις διαφημίσεις.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφερόμενη σε αυτό το email που έφτασε και στα γραφεία του «902», είπε ότι για το κόμμα τη δεν υπάρχουν δύο λέξεις: «φόβος» και «συμβιβασμός».