Με σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Financial Times στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ο αρθρογράφος τονίζει πως πρόκειται για σωστή απόφαση που δεν έχει στόχο να «κλείσει στόματα», αλλά έγινε για καθαρά οικονομικούς λόγους, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει πως το επόμενο διάστημα θα προκύψει «μία νέα, πιο μικρή κρατική εταιρία τηλεοπτικών μεταδόσεων».

Στη συνέχεια αναφέρεται στην «έλλειψη αποδοτικότητας της ΕΡΤ» γράφοντας πως «είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα για τα όσα έχουν πάει στραβά στον ελληνικό δημόσιο τομέα.

Οι πολιτικά καθοδηγούμενοι διορισμοί επί δεκαετίες, παραφούσκωσαν τον αριθμό των μισθολογίων, χωρίς να γίνεται τίποτα για την βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων.

Ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί προστατεύονταν υπερβολικά. Τα σωματεία ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το «λουκέτο» στην “γηραιά” ραδιοτηλεόραση».

Το άρθρο κλείνει αναφέροντας πως «η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 4% ακόμη το 2013, όμως, οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν περιοριστεί. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και για τους διεθνείς δανειστές, που ήλπιζαν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης, που εγκρίθηκε το 2012, θα είναι το τελευταίο.

Η τρόικα έχει δίκιο που ζητά από τον κ. Σαμαρά να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε. Αλλά καθώς το εθνικό χρέος δεν δείχνει καμία ένδειξη ότι θα πέσει, οι δανειστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για δύσκολο δρόμο στην συνέχεια». 

Facebook Comments