Στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο προέβη σε ομιλία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και επέμεινε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όσον αφορά στο ζήτημα πιθανόν εκλογών σημείωσε: «Κάποιοι πιστεύουν αμελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Ας μην κουράζονται. Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε τέτοιο δίλημμα. Κανείς δεν θέλει έκτακτες εκλογές. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα δεχθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων.

Εμείς δεν θα το χρεωθούμε. Και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει. Τώρα πια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει τις αλλαγές. Ποιος θα χρεωθεί την αστάθεια; Εμείς πάντως όχι, άλλοι να προσέχουν μήπως το χρεωθούν. Η δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».

«Να πέσουν τα κάστρα των βολεμένων»

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «πολλές φορές επιχειρήθηκε στο παρελθόν να αλλάξει εν λειτουργία η ΕΡΤ και ποτέ δεν έγινε το παραμικρό, γιατί ήταν όλα ήταν προστατευμένα και πολύ καλά σκεπασμένα. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο να θυμίζει ότι οι θυσίες δεν είναι για όλους. Αυτό ερχόμαστε να ανατρέψουμε, γιατί είναι σωστό και δίκαιο.

Το επιλέξαμε, γιατί θα ήταν κραυγαλέα αδικία να κάναμε ο,τιδήποτε άλλο. Δεν μπορούμε να απαιτούμε θυσίες από άλλους, όταν δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε τους βολεμένους. Λοιπόν εμείς το τολμήσαμε. Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω, αλλά να κάναμε περικοπές στο δημόσιο. Υπογράψαμε και οι τρεις μαζί τις απολύσεις. Να τους κόβαμε από αλλού; Και όχι από την αμαρτωλή ΕΡΤ; Θα ήταν άδικο. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις και χρειάζονται τη στήριξη του λαού. Πρέπει να πέσουν τα κάστρα των βολεμένων. Και χρειάζεται σχέδιο και όραμα».

Facebook Comments