Με κέρδη έκλεισαν τελικά τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια παρά το «χλιαρό» ξεκίνημα με το δείκτη Nikkei στο Τόκιο να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο 2,7% και ξεπερνώντας τις 13.000 μονάδες.

Οι επενδυτές θα παραμείνουν προσεκτικοί αυτή την εβδομάδα ενόψει της απόφασης της Fed για τη νομισματική πολιτική που ανακοινώνεται την Πέμπτη. Και πάλι υπάρχουν προσδοκίες για εξηγήσεις από τον πρόεδρό της Ben Bernanke όσον αφορά στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης και ως προς τη διαφοροποίηση ανάμεσα στην έννοια του περιορισμού της αγοράς assets και στην έννοια της νομισματικής «σύσφιξης».

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητική ήταν η εικόνα στο ευρώ και τη στερλίνα. Τα πρόσφατα στοιχεία της CFTC έδειξαν βελτίωση των τοποθετήσεων στα δύο παραπάνω νομίσματα τη στιγμή που οι τοποθετήσεις στο AUD συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Ειδικότερα, πτώση σημείωσαν οι καθαρές θέσεις πώλησης τόσο στο ευρώ όσο και στη στερλίνα, ενώ αυξήθηκαν αυτές στο δολάριο Αυστραλίας.

Ελάχιστες είναι οι σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα: εμπορικό ισοζύγιο Ευρωζώνης για τον Απρίλιο, Δείκτης μεταποίησης Empire στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και δείκτης τιμών κατοικιών NAHB για τον ίδιο μήνα.

Facebook Comments