Συνεδρίαση ευρωπαϊκών αγορών: Δεν έχουμε συγκεκριμένες προσδοκίες από τη G8. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας αξιώνει περισσότερη νομισματική χαλάρωση από τη BoJ…

Σε ήρεμους τόνους ξεκίνησε η συνεδρίαση για την αγορά συναλλάγματος αυτή την εβδομάδα με το ευρώ και τη στερλίνα να παραμένουν σχετικά αμετάβλητα. Οι «νικητές» μέχρι στιγμής στα κέρδη είναι τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ενώ το γεν έχει σημειώσει τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες, αντανακλώντας ενίσχυση της διάθεσης για ρίσκο στο forex. Η τόνωση του ρίσκου αποτυπώνεται και στους σημαντικότερους δείκτες ευρωπαϊκών και ασιατικών μετοχών που σημείωσαν/σημειώνουν κέρδη.

Το κυριότερο γεγονός της ημέρας είναι η συνεδρίαση της G8. Δεν αναμένεται κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας είναι η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed την Τετάρτη.

Το γεν έχει υποχωρήσει προς το επίπεδο του 95,00 έναντι του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα να έχει δεχτεί ρευστοποιήσεις μετά την άνοδο του δείκτη Nikkei κατά 2,73% σήμερα. Ο σύμμαχος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Abe, Yamaguchi, δήλωσε σήμερα ότι η BoJ θα πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης. Η ισοτιμία USD/JPY μπορεί να συναντήσει αντίσταση στο 95,00 και να βρει πιθανή στήριξη στα χαμηλά 2 μηνών στο 93,78.

Facebook Comments