Σε ανακοίνωσή του επ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Έλληνα πρέσβη Παναγιώτη Ζωγράφου, ο Schaeuble έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, εξέφρασε την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν και παρατήρησε ότι η χώρα χρειάζεται και άλλες δύσκολες αλλαγές.

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σήμερα εύκολες αποφάσεις”, είπε ο Schaeuble. Η Ελλάδα σημειώνει τις πρώτες της οικονομικές επιτυχίες στο μέτωπο του τουρισμού και των εξαγωγών, είπε ο Schaeuble, προσθέτοντας ότι “σιγά σιγά διαγράφεται ένα σταθερότερο οικονομικό μέλλον”.

“Ο συνασπισμός Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να κουμαντάρει το καράβι της Ελλάδας μέσα από πολύ δύσκολα νερά και έχει διαβεί ήδη ένα μεγάλο μέρος της μεταρρυθμιστικής πορείας. Γι αυτό οφείλουμε μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση”.

Ο Schaeuble τάχθηκε εμμέσως κατά της συζήτησης που έχει ξεκινήσει το ΔΝΤ για ενδεχόμενα λάθη στη διαμόρφωση του πρώτου προγράμματος διάσωσης.

“Με δεδομένες τις επιτυχίες που σημειώθηκαν, δεν πρέπει να αποσπώμαστε ή να αφήνουμε να δημιουργείται σύγχυση από συζητήσεις του είδους “τι θα γινόταν εάν…”.

Facebook Comments