Πρόγραμμα πεντάμηνης διάρκειας με μισθό 490 ευρώ καθαρά, θα προωθηθεί άμεσα για τις 400.000 οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Το σχέδιο του ΟΑΕΔ είναι έτοιμο και απαιτείται η εξέταση του από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο και θα δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απασχόληση των 5 μηνών αφορά αποκλειστικά σε δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να καταγράψουν τις ανάγκες τους προκειμένου οι άνεργοι να προσφέρουν κοινωφελή εργασία σε μικρά δημοτικά έργα.

Η μηνιαία αμοιβή των ανέργων καθορίζεται στα 490 ευρώ για δικαιούχους ηλικίας άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ για δικαιούχους κάτω των 25 ετών, με ασφάλιση υγείας, ενώ δεν έχει καθοριστεί αν θα καλύπτεται η ασφάλιση για σύνταξη.

Η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης θα γίνει με μοριοδότηση.

Τα κριτήρια για την μοριοδότηση θα είναι η διάρκεια της ανεργίας του ενδιαφερομένου, αν δηλαδή είναι νέος ή μακροχρόνια άνεργος, η οικογενειακή του κατάσταση και το οικογενειακό του εισόδημα.

Η απασχόληση προσφέρεται μόνο σε ένα μέλος κάθε οικογένειας, ενώ για να μπορέσει κάποιος άνεργος να ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Facebook Comments