Επέκταση της εταιρείας Μαρινόπουλος στην αγορά του cash & carry

MarketNews

Νέο κύκλο επενδύσεων, με επίκεντρο την αγορά του cash & carry υλοποιεί η Μαρινόπουλος ΑΕ, επεκτείνοντας τις πωλήσεις της και προς τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μαζική εστίαση, τη ξενοδοχειακή αγορά και το κέτερινγκ (catering).

Η δραστηριοποίηση της Μαρινόπουλος ΑΕ στην αγορά του cash & carry θα υλοποιηθεί τις 26 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος χονδρικής, με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, ενώ σε πρώτη φάση, το δίκτυο cash & carry της αλυσίδας θα συμπεριλάβει άλλα τέσσερα καταστήματα χονδρικής σε Αθήνα, Τρίκαλα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της Μαρινόπουλος ΑΕ να επενδύσει στη συγκεκριμένη αγορά αποτελεί στρατηγική επιλογή της και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της για την περαιτέρω εδραίωσή της στο εμπόριο. Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν κατά τα πρώτα δύο χρόνια περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πλάνο της τριετίας 2012- 2014 συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε η αλυσίδα στην εκπνοή του 2012.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρινόπουλος ΑΕ, Τζερόμ Λουμπέρ (Jerome Loubere), σχολιάζοντας την επέκταση της εταιρείας στο cash & carry, τόνισε ότι «πρόκειται για απόφαση η οποία σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της Μαρινόπουλος ΑΕ για δυναμικότερες επενδύσεις παρά το περιβάλλον ύφεσης, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας - πλέον και στον τομέα των πωλήσεων χονδρικής, αλλά και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και του Ho.Re.Ca. με τη δυνατότητα που τους δίνεται για την προμήθεια αγαθών σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές».

Στο πρώτο κατάστημα cash & carry, συνολικού χώρου πώλησης 1.700 τετραγωνικών μέτρων, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν από 6.000 κωδικούς προϊόντων.

Είδη παντοπωλείου, κάβας, απορρυπαντικών, χαρτικών, καλλυντικών, οπωροπωλείου, τυροκομικών, αλλαντικών, κατεψυγμένα και γενικά είδη ψυγείου, καθώς επίσης επιλεγμένη γκάμα με είδη μη τροφίμων και αναλώσιμων, θα πωλούνται στα καταστήματα, προκειμένου να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες των πελατών της εταιρείας.