Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς αμφιβολία δέχθηκε ένα σοβαρότατο πλήγμα από την αναβολή της εκλογής προέδρου. Επίσης, στεναχώρησε και ταλαιπώρησε κάποιες χιλιάδες εθελοντών και εκλογέων. Για αυτούς τους λόγους σίγουρα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Έφτασε το ιστορικό αυτό κόμμα, να γίνει χλεύη του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να καυτηριάσει την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει εκλογές. Στις παλιές εποχές του ανέμελου δικομματισμού είναι πολύ πιθανό το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας να ανταπέδιδε με εφάμιλλο τσαμπουκά: «εμείς θα είμαστε εκεί μεθαύριο σύσσωμοι στη Βουλή. Για σας δεν ξέρουμε, που φυλλοροείτε καθημερινά!».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σε μια πολύ σοβαρή διαπίστωση: «Ωστόσο στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα». Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την πολυτέλεια για τσαμπουκάδες ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Πάνο Καμμένο.  Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καιρό για δάκρυα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας, που ήθελε να προσέλθει και που να έπαψε να επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και ξέρω σίγουρα ότι κανείς δεν έγινε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, λόγω της αναβολής.

Σίγουρα θα ήταν πολύ χειρότερο να έχει συνεχιστεί η διαδικασία και να αμφισβητείται σήμερα το αποτέλεσμά της. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε μεγάλη απογοήτευση στους συμμετέχοντες. Πολύ σωστά λοιπόν, αφού υπήρχαν τέτοιοι φόβοι η διαδικασία αναβλήθηκε, ανεξαρτήτως από το ποιος φταίει.

Αυτό που προέχει τώρα, για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι να προχωρήσει μπροστά. Να βρει νέο ανάδοχο και να προχωρήσει το συντομότερο σε αδιάβλητη εκλογή, χωρίς να  αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, κάτι που θα δημιουργήσει υπόνοιες.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι τη νέα ημερομηνία, αφού οι υποψήφιοι έχουν ολοκληρώσει τις εκστρατείες τους, ας γίνουν όλα αυτά που δεν έγιναν και οδήγησαν την προεκλογική εκστρατείας σε τέσσερις παράλληλους μονολόγους: συνδιασκέψεις, συνεδρίαση των οργάνων, τηλεμαχία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την πολυτέλεια να μην κάνει αντιπολίτευση, δεν έχει καν την πολυτέλεια να συνεχίσει να απογοητεύει τις εκατοντάδες χιλιάδες που επιθυμούσαν να ψηφίσουν την 22α Νοεμβρίου. Πρέπει να αξιοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για να προσπαθήσει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους και φυσικά να πάει σε μια εκλογή, που δεν θα αμφισβητείται από κανέναν.

Κάποιοι έσπευσαν να προβλέψουν ότι η συμμετοχή θα είναι κατά 30% μικρότερη. Μπορεί να είναι και κατά 60%, μιας και τον Δεκέμβρη μπορεί να έχουμε βροχές ή χιόνια. Δεν θα υπάρξει όμως άλλη ευκαιρία, ούτε άλλος χρόνος για δάκρυα για τη Νέα Δημοκρατία.

Facebook Comments