Παραιτήθηκε από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παραδίδοντας τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της, στον αντιπρόεδρο και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη.
Παράλληλα, με δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά γραφεία της παράταξης, στη λεωφόρο Συγγρού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “μία ώρα, για να αποφασίσει εάν θα παραστεί, είναι πολύς χρόνος”.
 
Ο κ. Μεϊμαράκης συνόδευσε την ανακοίνωση της παραίτησής του, με έμμεσες βολές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, σημείωσε πως η πράξη του στοχεύει προς την ενότητα της παράταξης, που ήδη μετρά απανωτές πληγές, μετά το στραπάτσο της Κυριακής. “Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μία επίθεση στο πρόσωπό μου, πολλές φορές χυδαία, ανήθική, που πάντως δε συνάδει με το Νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη ένταση και οι Νεοδημοκράτες είναι πληγωμένοι και μόνο αυτούς σκέφτομαι, για να εκτονώσω την ένταση, όπως γνωρίζετε όρισα αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη και παραδίδω τη μεταβατική προεδρία σε αυτόν, συνεχίζοντας την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του κόμματος. Όλοι έχουν καταλάβει από που προέρχονται αυτές οι επιθέσεις”, τόνισε και ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάληξη, σημείωσε: “Υπηρετώ την ενότητα, νομίζω ότι δε συμβάλουν αυτές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις σε αυτά τα θέματα”.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ξεκινά σε λίγη ώρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, μέσα σε κλίμα έντασης και εσωστρέφειας, δε θα δώσουν το “παρών” οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.  

Facebook Comments