Η Apple αγόρασε την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία κίνησης της τελευταίας ταινίας του Star Wars. Η Faceshift, που έχει τη βάση της στη Ζυρίχη, ειδικεύεται στο λογισμικό που επιτρέπει στους 3D animated χαρακτήρες να μιμούνται τις εκφράσεις του προσώπου του ηθοποιού.

Δεν έγινε γνωστό το ποσό που έδωσε η Apple για να αποκτήσει την εν λόγω εταιρεία ούτε είναι ακόμα ξεκάθαροι οι λόγοι που η εταιρεία αγόρασε την Faceshift.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι γενικά η Apple αγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας από καιρό σε καιρό και δεν επιθυμεί να συζητά τους σκοπούς και τα σχέδιά της».

Η τεχνολογία της Faceshift έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε φιλμ και βίντεο που αφορούν τη βιομηχανία των παιχνιδιών και πρόσφατα εντοπίστηκε σε βίντεο που δημιουργήθηκε εν όψη της νέας Star Wars ταινίας.

Εικονική πραγματικότητα

Εικάζεται ότι η εξαγορά της εταιρείας μπορεί να είναι μέρος της πρωτοβουλίας της Apple να λανσάρει προϊόντα εικονικής πραγματικότητας στο κοντινό μέλλον.

Ωστόσο ο αναλυτής Piers Harding-Rolls δήλωσε στο BBC ότι δεν πιστεύει ότι αυτή η αγορά αποτελεί μια προσπάθεια εξάπλωσης της εταιρείας στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας.

«Η εξαγορά αυτή σχετίζεται και με τις προσπάθειες της Apple να στραφεί στις νέες τεχνολογίες όπως είναι η αναγνώριση φωνής, η επαυξημένη πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη», όπως προσέθεσε.

Ο κος Harding-Rolls δήλωσε ότι η κίνηση θα μπορούσε κάλλιστα να επωφελήσει τις εφαρμογές επικοινωνίας, όπως την FaceTime ή την ανάπτυξη της τεχνολογίας ασφαλείας που αναγνωρίζει τα πρόσωπα. 

Facebook Comments