Μήνυση κατά του ομίλου Citigroup έχει υποβάλει ένα hedge fund που πτώχευσε κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και κατηγορεί τον χρηματοπιστωτικό όμιλο ότι υποτίμησε περιουσιακά του στοιχεία.

Πρόκειται για το Millennium Global Emerging Credit Fund, που σημείωσε ζημίες ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων και κατηγορεί τη Citigroup ότι έκλεισε θέσεις του εσπευσμένα και με αποτιμήσεις που δεν αντανακλούσαν την κατάσταση στην αγορά.

Την είδηση ανέφερε η εταιρεία που ανέλαβε την εκκαθάριση του fund και η οποία ζητάει για λογαριασμό του αποζημίωση ύψους 53 εκατ. δολαρίων. Στην υπεράσπισή του ο όμιλος Citigroup υποστηρίζει πως οι θέσεις αυτές, τις οποίες έκλεισε με χαμηλές αποτιμήσεις, αφορούσαν χρέος της Σρι Λάνκα και της Ουγκάντα, καθώς και ομόλογα μιας εταιρείας ζάχαρης στη Ζάμπια και μιας βιομηχανίας μπίρας από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τονίζει, μάλιστα, πως οι θέσεις αυτές δεν ήταν ρευστοποιήσιμες και ήταν δύσκολο να αποτιμηθούν ακόμη και σε καλές εποχές της αγοράς. Παραδέχεται, πάντως, πως ήταν εσφαλμένες ορισμένες αποτιμήσεις θέσεων του εν λόγω fund, αλλά πολύ λιγότερο από όσο ισχυρίζεται το Millennium.

Facebook Comments