Πτώση προς τα 37 δολάρια το βαρέλι κατέγραφε σήμερα το πετρέλαιο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, λόγω πιέσεων από την πλεονάζουσα προσφορά, η οποία έχει μειώσει τις τιμές τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τα μέσα του 2014.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε 71 σεντς στα 37,18 δολάρια το βαρέλι στις 13:37 ώρα Ελλάδας. Την περασμένη Τρίτη υποχώρησε στα 35,98 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 91 σεντς στα 37,19 δολάρια. Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος του συνηθισμένου λόγω επίσημης αργίας στη Βρετανία.

«Αναμένουμε και τις δύο τιμές να αυξηθούν την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Γιουτζίν Βάινμπεργκ, αναλυτής στην Commerzbank. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια βραχυπρόθεσμη πτώση, λόγω της υπερβάλλουσας προσφοράς, του αρνητικού κλίματος και της ισχυρής πτωτικής δυναμικής».

Η προσοχή σήμερα είναι στραμμένη στη Σαουδική Αραβία που αναμένεται να ανακοινώσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή στην πετρελαϊκή πολιτική της.

Facebook Comments