Κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την πρώτη αξιολόγηση, αναφέροντας ότι η Αθήνα έχει μπροστά της τις διαπραγματεύσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα «κόκκινα» δάνεια και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Εστιάζοντας ειδικά στο ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι αναγκαία, καθότι διαφορετικά σε πέντε χρόνια δεν θα είναι δυνατό να δίνονται συντάξεις.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει και τις επικουρικές συντάξεις στις επικείμενες συζητήσεις με τους θεσμούς, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η Αθήνα προσπαθεί να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως το έτος 2015 κλείνει με θετικά μηνύματα για την κυβέρνηση, καθώς η χώρα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αντλώντας 5 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες, και 2 δισεκ. ευρώ για τους αγρότες.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει στο μέλλον με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), αλλά φέρνοντας κανονικά νομοσχέδια στη Βουλή.

Facebook Comments