Ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για κάθε λογής εισόδημα προαναγγέλλει ότι μελετάται για το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε, κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία κλίμακα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές και θα επιβαρύνει τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για το χτίσιμο του αφορολόγητου με ηλεκτρονικά μέσα.

Θα λαμβάνονται υπόψη, όπως είπε, ακόμα και οι αποδείξεις των σούπερ-μάρκετ και των ΔΕΚΟ αλλά όχι των ενοικίων και των ιατρικών εξόδων. Θα εξαιρούνται όσοι είναι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα μελετηθεί εντός του 2016 η αλλαγή στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας, αναφέροντας ως μία από τις πιθανές λύσεις και την αύξηση στην φορολόγηση των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας πέρα της Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι 300.000 οχήματα δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα.

Facebook Comments