Η καναδική επενδυτική εταιρία Fairfax Financial Holdings  θα αυξήσει το ποσοστό της στην Eurobank Properties  στο 42% από 19%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank την Τετάρτη.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στη Eurobank Properties να καταστεί η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Βάσει της συμφωνίας, η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ/μετοχή, προκειμένου να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η Fairfax θα αγοράσει τα δικαιώματα της Eurobank έναντι συνολικού τιμήματος 20 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό 33,5% περίπου στην Eurobank Properties υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι μέτοχοι θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

“Οι Έλληνες έχουν περάσει μέσα από τεράστιες δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι είναι πλέον ορατό το φως στο τέλος του τούνελ”, είπε ο Prem Watsa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Eurobank Properties ανέρχεται στα 406 εκατ. ευρώ. Η Fairfax θα επενδύσει 164 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν ώστε η Eurobank να διατηρήσει τον διοικητικό έλεγχο της Eurobank Properties έως τον Ιούνιο του 2020, με τη Fairfax να έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Η Fairfax είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει και στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής <NBGr.AT>, αλλά δεν προχώρησαν σε συμφωνία καθώς δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι του ταμείου. 

Facebook Comments