Οι οικονομικές συνθήκες σταθεροποιούνται στην Κίνα και διαφαίνονται προοπτικές σταθερής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ενώ οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας χάνουν δυναμική, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο σύνθετος πρόδρομος δείκτης που καταρτίζει κάθε μήνα και που έχει σχεδιαστεί να ανιχνεύει σημεία καμπής στις οικονομίες, κατέδειξε ενδείξεις σταθεροποίησης τόσο στην Κίνα όσο και τη Βραζιλία.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι σύνθετοι πρόδρομοι δείκτες υποδεικνύουν επιβράδυνση της ανάπτυξης, αν και από σχετικά υψηλά επίπεδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ.

«Ανάμεσα στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, οι σύνθετοι πρόδρομοι δείκτες για την Κίνα και τη Βραζιλία επιβεβαιώνουν τα προσωρινά σημάδια σταθεροποίησης που διαφάνηκαν στην εκτίμηση του περασμένου μήνα», ανέφερε ο ΟΟΣΑ. «Στη Ρωσία, ο σύνθετος πρόδρομος δείκτης αναμένει η ανάπτυξη να χάσει δυναμική ενώ ο σύνθετος πρόδρομος δείκτης για την Ινδία υποδεικνύει ενίσχυση της ανάπτυξης».

Βάσει του δείκτη, όπου οι 100 μονάδες αντιστοιχούν στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ο ΟΟΣΑ είπε ότι στην τελευαία αξιολόγηση των συνθηκών η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στο 100,6, με την Ιταλία και τη Γαλλία να διατηρούνται πάνω από το επίπεδο των 100 μονάδων, στις 100,9.

Η τιμή για τις ΗΠΑ υποχώρησε στο 99,1 από το 99,2, ενώ για τη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 99,1 από το 99,3.

Η Κίνα ανήλθε στο 98,4 από το 98,3 στην έκθεση του προηγούμενου μήνα. Η τιμή για τη Βραζιλία σημείωσε άνοδο στο 99,5 από το 99,3 ενώ για τη Ρωσία διαμορφώθηκε στο 99,6 από το 99,4.

Facebook Comments