Θερμό καλοκαίρι αλλά και φθινόπωρο και χειμώνα προβλέπουν για τις αγορές, ειδικά τις ευρωπαϊκές, τόσο οι στρατηγικοί αναλυτές όσο και οι θεσμικοί επενδυτές, δηλώνοντας bullish για τις μετοχές και χαρακτηρίζοντάς τες ως την πιο ελκυστική asset class σήμερα. Αν και σίγουρα η πολιτική των κεντρικών τραπεζών του κόσμου παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία και τη συμπεριφορά των αγορών, οι ταύροι δεν φαίνεται να φοβούνται και να ανησυχούν, τουλάχιστον για εφέτος.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ ΕΦΕΤΟΣ
Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να αυξηθούν κατά 6% έως 7% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Reuters. Η άποψη των 80 στρατηγικών αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, είναι πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 θα κερδίσει περίπου 6% και θα αγγίζει τις 310 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους – ένα επίπεδο που είχε δει για τελευταία φορά στα μέσα του 2008 – και στη συνέχεια θα σκαρφαλώσει στις 326 μονάδες μέχρι τα μέσα του 2014.

Ο δείκτης των blue-chip της ευρωζώνης, Euro STOXX 50, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί 7% από τα σημερινά επίπεδα στις 2.900 μονάδες μέχρι το τέλος του 2013 – επίπεδο που είχε δει ξανά στα μέσα του 2011 – και στη συνέχεια θα αγγίξει τις 3.010 μονάδες έως τα μέσα του 2014.

Το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών, το οποίο ξεκίνησε στα μέσα του 2012, όταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι χρειάζεται» για την προστασία του ευρώ από την κρίση χρέους της περιοχής, έχει ξεθωριάσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Αυτό συνέβη επειδή οι χαράσσοντες πολιτική στη Fed δήλωσαν ότι συζήτησαν πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αρχίσει να καταργεί σταδιακά το πρόγραμμα αγοράς assets που βοήθησε στην τροφοδότηση του παγκόσμιο ράλι των μετοχών.

Παρά το γεγονός αυτό, οι ερωτηθέντες από το Reuters δήλωσαν ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να επωφελούνται, καθώς τα μέτρα τόνωσης και οι μειώσεις επιτοκίων έχουν πλήξει τις αποδόσεις των ομολόγων, αναγκάζοντας τους επενδυτές να στραφούν σε assets με καλύτερες αποδόσεις, όπως αυτές που προσφέρονται από τις μετοχές.

Το βασικό story δεν είναι πραγματικά η επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά περισσότερο η αναθέρμανση της αγοράς των assets και το γεγονός ότι οι μετοχές είναι μακράν η πιο λογική σε τιμές κατηγορία assets, η μόνη με θετικές πραγματικές προοπτικές αποδόσεων, όπως τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan κ. Emmanuel Cau.

ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ DAX, ΥΠΟΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ CAC-40
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο δείκτης DAX της Γερμανίας αναμένεται να χτυπήσει το ρεκόρ των 8.662 μονάδων μέχρι το τέλος του 2013, περίπου το 5% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα και στη συνέχεια θα «τρέξει» προς τις 9.000 μονάδες μέχρι τα μέσα του 2014.

Ολες οι προβλέψεις για το τέλος του έτους είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπήρξαν και στην ανάλογη δημοσκόπηση του Reuters τον Μάρτιο, με τον δείκτη CAC 40 της Γαλλίας να αποτελεί εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο γαλλικός δείκτης θα μείνει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% από τα σημερινά επίπεδα και στις 4.025 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να ανακάμψει πίσω στα υψηλά του Μαΐου του 2013 στο αποκορύφωμά του των 4.070 μονάδων.

Τα ευρήματα της έρευνας του Reuters δείχνουν επίσης ότι οι προσδοκίες για τον CAC-40 της Γαλλίας έχουν μειωθεί σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Μαρτίου, όταν ο CAC προβλεπόταν να χτυπήσει τις 4.100 μονάδες μέχρι το τέλος του 2013.

O δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου θα αυξηθεί περίπου 5% από τώρα έως το τέλος του 2013, αλλά η απόδοσή του θα επηρεαστεί από τις κινήσεις της ΕΚΤ και από την ανάκαμψη της οικονομίας της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα μπορούσε να αυξηθεί στις 17.025 μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και να σημειώσει περαιτέρω κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 για να φθάσει τις 17.925 μονάδες μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Συνολικά, οι στρατηγικοί αναλυτές εμφανίζονται bullish για τις ευρωπαϊκές μετοχές, παρά τα παρατεταμένα οικονομικά προβλήματα της περιοχής.

«Με τις αποδόσεις των ομολόγων να αναμένεται να παραμείνουν χαμηλές και τις τιμές των εμπορευμάτων να παραμένουν σε bear market, η αγορά μετοχών παραμένει η πιο ελκυστική αγορά για τις πραγματικές αποδόσεις», τονίζει ο κ. Terry Torrison, διευθύνων σύμβουλος στη McLaren Securities.

Το ράλι στη Wall Street θα συνεχιστεί εάν…
Επειτα από εντυπωσιακά κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, το ράλι των αμερικανικών μετοχών αναμένεται να επιβραδυνθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την αγορά να ανεβαίνει ελάχιστα πάνω από τα πρόσφατα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης S&P 500 έχει τρέξει 15% από τις αρχές του έτους, καταγράφοντας νέα ρεκόρ λόγω της τονωτικής νομισματικής πολιτικής από τη Fed και άλλες παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες.

Ομως, την ημέρα μετά το κλείσιμο του S&P 500 στο υψηλό των 1,669.16 μονάδων, στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος της Fed κ. Μπεν Μπερνάνκι ανέφερε ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα μέτρα τόνωσης, με αποτέλεσμα οι μετοχές να υποχωρήσουν.

Ενώ η bull market δεν έχει τελειώσει ακόμη, η περαιτέρω άνοδος από τα τρέχοντα επίπεδα είναι περιορισμένη, όπως τονίζει ο κ. Savita Subramanian, επικεφαλής των αμερικανικών μετοχών και επενδυτικής στρατηγικής της BofA Merrll Lynch Global Research, υπογραμμίζοντας τα κέρδη που έχουν ήδη δει μέχρι στιγμής εφέτος.

Οι προοπτικές για τα μέτρα τόνωσης είναι ένα παράδοξο για τους επενδυτές, καθώς η Fed αναμένεται να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μόνο όταν η οικονομία είναι τόσο ισχυρή που δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Ωστόσο, καθώς τα μέτρα αυτά έχουν ευρέως πιστωθεί με το ότι τροφοδότησαν τα κέρδη της αγοράς αυτό το έτος, ακόμη και η απειλή του περιορισμού τους ήταν αρκετό για να φρενάρει τις μετοχές.

Σύμφωνα με τους 42 στρατηγικούς αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters, o S&P 500 αναμένεται να τελειώσει το 2013 στις 1.700 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως τα κέρδη του για το 2013 θα αγγίξουν το 19%, σηματοδοτώντας την καλύτερη χρονιά από το 2009, αλλά είναι μόλις 4% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Παρόμοια κέρδη είναι πιθανά για τον Dow Jones, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει το 2013 στις 15.600 μονάδες, με ετήσια κέρδη το 2013 στο 19% και άνοδο 3% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Morgan Stanley: Οι επενδυτές «ψηφίζουν» Ευρώπη
Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η πιο ευνοημένη κατηγορία assets για τους επόμενους 12 μήνες, αποκαλύπτει το Σεμινάριο Global Investment της Morgan Stanley, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να απολαμβάνουν την πιο θετική αντιμετώπιση από πλευράς των επενδυτών, από το 2006.

Παρά την προοπτική της συνεχιζόμενης υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, οι επενδυτές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη προτίμησή τους για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως τονίζει η Morgan Stanley.

Το 76% των επενδυτών είπε ότι οι μετοχές θα έχουν την καλύτερη επίδοση έναντι των άλλων assets, κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, που είναι η υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων επτά ετών.

Επιπλέον, το 49% του κοινού επέλεξε την Ευρώπη ως την προτιμώμενη περιοχή για επενδύσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες, που είναι επίσης η υψηλότερη μέτρηση από το 2006, όπως προσθέτει ο διεθνής οίκος.

Τα ευρήματα της έρευνας προήλθαν από ένα σεμινάριο που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, όπου και παρέστησαν «35 ανώτεροι πελάτες» της Morgan Stanley.

Ο οίκος προσθέτει ότι, παρά τις επίμονες ανησυχίες για την αδύναμη οικονομία της Ευρώπης, με την περιοχή να εξακολουθεί να αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση κρατικού χρέους, το 70% των επενδυτών αισθάνεται ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί στα επόμενα χρόνια, με το 61% να προβλέπει πενιχρή οικονομική ανάπτυξη κάτω του 1%.

Οπως επισημαίνει η Morgan Stanley, oι επενδυτές προτιμούν τις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών, λόγω των φθηνότερων αποτιμήσεων που προσφέρονται στην Ευρώπη, με το p/e του δείκτη Stoxx 600 να αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12,4 κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, έναντι του 14,3 για τον S&P 500.

BARCLAYS
Οι ταύροι των αγορών φαίνεται πως είναι αρκετά ανθεκτικοί και δεν φοβούνται τόσο εύκολα όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πιθανή μείωση των νομισματικών μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τη Fed ή τις προοπτικές για εξασθένηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays, σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνει η νέα έρευνα του οίκου,
Global Macro Survey, σε πάνω από 300 πελάτες του.

Η αγορά παραμένει «εποικοδομητική» σχετικά με τις προοπτικές των διεθνών μετοχών. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια πάνω από το 50% των επενδυτών δηλώνουν υπέρ των μετοχών σε σχέση με άλλες κατηγορίες assets, σε ό,τι αφορά το γ τρίμηνο. Οι επενδυτές συνεχίζουν να προτιμούν την αγορά των ΗΠΑ, αλλά έχουν αλλάξει την άποψή τους σε ό,τι αφορά τους κλάδους και πλέον ψηφίζουν τις κυκλικές μετοχές με εγχώρια έκθεση έναντι των μετοχών με έκθεση στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Η προβλεπόμενη υπεραπόδοση των αγορών μετοχών έρχεται σε αντίθεση με τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους στις παγκόσμιες προοπτικές κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών: Τη μείωση των κινήτρων της Fed και την εξασθένηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Barclays, οι επενδυτές συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες αλλά είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξοι για σφιχτότερη πολιτική της Fed (το 31% φοβάται την αυστηρότερη νομισματική πολιτική) από ό,τι για τη βραδύτερη ανάπτυξη (33% αναφέρουν την πιο αργή από την αναμενόμενη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως ανησυχία). Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι οι ανησυχίες για την κρίση της ευρωζώνης έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οπως επισημαίνει η Barclays, σε συνδυασμό με το ισχυρό ράλι των μετοχών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι κίνδυνοι οδηγούν τους επενδυτές να λάβουν μία πιο προσεκτική προσέγγιση κατά το επόμενο τρίμηνο. Αυτό οδηγεί τους επενδυτές να περιορίσουν τις προσδοκίες για τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed, περίπου το 40% των επενδυτών αναμένει να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ σχεδόν κανένας δεν εκτιμά ότι θα συμβεί σε αυτήν τη συνεδρίαση του Ιουνίου, όπως σημειώνει η Barclays. Επίσης, οι περισσότεροι επενδυτές δεν αναμένουν τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά, πριν το τρίτο τρίμηνο του 2015.

BofA Merrill Lynch: Oι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στις αναδυόμενες, προτιμούν την Ευρώπη
Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας τις αναδυόμενες αγορές και τις ιαπωνικές μετοχές, σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch Survey Fund Manager για τον μήνα Ιούνιο.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, παρά την αστάθεια της αγοράς και την πτώση της τάξης του 2,5% στις διεθνείς μετοχές. Το 56% των επενδυτών διεθνώς πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα ενισχυθεί το επόμενο έτος, από 48% τον Μάιο. Παράλληλα, οι τοποθετήσεις σε μετοχές εμφανίζονται αυξημένες με το 48% να δηλώνουν overweight, σε σύγκριση με 41% τον Μάιο.

Ωστόσο, ενώ οι τοποθετήσεις στις μετοχές στη ζώνη του ευρώ και των ΗΠΑ αυξήθηκαν, οι επενδύσεις στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008.

Το 9% των επενδυτών είναι πλέον underweight στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών – το πρώτο underweight από το 2009 και κάτω από το 3% που δήλωνε underweight τον περασμένο μήνα.

Οι επενδυτές θεωρούν την πιθανότητα μίας ανώμαλης προσγείωσης της οικονομίας της Κίνας ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο – πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η κρίση της ευρωζώνης ή οι τράπεζες.

Το 31% των fund managers λένε ότι η οικονομία της Κίνας θα αποδυναμωθεί στους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 8% που είχε αυτήν την άποψη τον Μάιο.

Το 25% των διεθνών επενδυτών θεωρούν ότι οι αναδυόμενες αγορές αποτελούν την περιοχή με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να υποβαθμιστεί σε underweight τους επόμενους 12 μήνες. Και οι τοποθετήσεις στα εμπορεύματα έχουν αγγίξει επίσης χαμηλό ρεκόρ, με το 32% των επενδυτών να διατηρούν underweight θέσεις.

«Το μεγαλύτερο contrarian παιχνίδι στην αγορά σήμερα είναι τα assets που συνδέονται με την Κίνα. Τα χαμηλά στις θέσεις στις αναδυόμενες αγορές μετοχών και στα εμπορεύματα υποδηλώνουν ότι η αγορά έχει υπερ-τοποθετηθεί η ίδια για ένα σοκ από την Κίνα », τονίζει ο κ. Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA Merrill Lynch Research Global. «Οι επενδυτές μπορεί να δουν τώρα ένα ορισμένο επίπεδο σταθερότητας να επιστρέφει στην οικονομία της Ευρώπης και οι τοποθετήσεις για την ανάκαμψη έχουν ξεκινήσει», επισημαίνει ο κ. John Bilton, αναλυτής ευρωπαϊκών επενδύσεων της BofA.

Καθώς τα funds φεύγουν από τις αναδυόμενες αγορές, η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο ελκυστική, με βάση τα στοιχεία της έρευνας της BofA. Το 6% των fund managers δηλώνουν overweight σε τοποθετήσεις στην Ευρώπη, με άνοδο κατά 14% έναντι του Μαΐου όταν το 8% αυτών είχε δηλώσει underweight για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τον περασμένο μήνα το 13% είχε επιλέξει την ευρωζώνη ως την περιοχή στην οποία θα ήθελαν να τηρήσουν underweight στάση στους επόμενους 2 μήνες. Πλέον αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί στο 1%.

Επιπλέον, οι τοποθετήσεις των επενδυτών αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση στους 13 από τους 19 κλάδους που μελετήθηκαν στην Ευρώπη. Η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στις τηλεπικοινωνίες, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις τράπεζες και τα χημικά, αναφέρεται στην έρευνα.

Αλλά είναι στο εσωτερικό της Ευρώπης εκεί που η αισιοδοξία έχει αυξηθεί περισσότερο. Το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά ότι η οικονομία στην περιοχή θα ενδυναμωθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες έναντι του 24% που ήταν τον Μάιο. Οι προσδοκίες για ύφεση στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά.

CITI ΚΑΙ UBS
Η Citi σε νέα της έκθεση συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν στη βουτιά της αγοράς, καθώς βλέπει περαιτέρω άνοδο μετοχών.
Το παγκόσμιο ράλι μετοχών έχει και άλλο περιθώριο να τρέξει, καθώς η καλή μακροοικονομική εικόνα, οι φτηνές αποτιμήσεις και η βελτίωση της όρεξης για ρίσκο θα τροφοδοτήσουν την περαιτέρω άνοδο στις αγορές μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi.

Οπως επισημαίνουν, ενώ η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνει τα νομισματικά μέτρα τόνωσης σε κάποιο σημείο κατά το τρέχον έτος έχει προκαλέσει υποχώρηση 6,4% στις ευρωπαϊκές μετοχές, η Citi βλέπει την τελευταία υποχώρηση ως αγοραστική ευκαιρία, προκειμένου να αποκτήσουν έκθεση οι επενδυτές σε μία κατηγορία assets η οποία εξακολουθεί να έχει ελκυστικές αποδόσεις.

Η κατάρρευση των αποδόσεων των εταιρικών ομολόγων καθιστά πλέον πολύ δύσκολο για τους επενδυτές να απολαύσουν μία λογική απόδοση χωρίς μόχλευση ή χωρίς μετοχές, όπως υπογραμμίζουν.

Οπως προσθέτουν, βλέπουν σημαντική αύξηση της ζήτησης για μετοχές από τους διαχειριστές κεφαλαίων τους επόμενους 12-18 μήνες. Αυτό υποστηρίζει τη θέση της Citi για περαιτέρω re-rating των μετοχών κι έτσι αναμένεται άνοδος της τάξης του 20% μέχρι το τέλος του 2014.

Η Citi πιστεύει ότι οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές που έχουν έκθεση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ θα ακολουθήσουν τις αμυντικές μετοχές ανάπτυξης στον δρόμο της υπεραπόδοσης, ενώ γυρίζει underweight στους κλάδους με πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση. Επίσης, τηρεί overweight στάση στον κλάδο των πρώτων υλών και μειώνει σε underweight τον κλάδο της βιομηχανίας.

Η UBS από την πλευρά της επισημαίνει πως το risk premium των μετοχών, το οποίο αντανακλά την απόδοση των μετοχών σε σχέση με την απόδοση που παρέχεται από μία risk-free επένδυση, εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλό, κάτι που δείχνει πως η ανοδική τάση των μετοχών θα συνεχιστεί.

Ο λόγος για την ασυνήθιστα μεγάλη διαφορά στην απόδοση μεταξύ σταθερού εισοδήματος και μετοχών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι risk-free αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές, όπως τονίζουν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS.

Συμπέρασμα, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «σε σχετική βάση, αγαπάμε της μετοχές. Θα είναι η asset class που θα υπεραποδώσει στο μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS κκ. Nick Nelson και Jerry McGuire σημειώνουν ότι παραμένουν bullish στις μετοχές, παρά την υποχώρηση κατά τον τελευταίο μήνα και την επιδείνωση του κλίματος λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Οπως επισημαίνουν, η υποχώρηση των μετοχών αντανακλά τη σταδιακή μετάβαση σε ένα πιο «φυσιολογικό» σκηνικό της οικονομικής ανάπτυξης και υψηλότερων επιτοκίων, ύστερα από τεράστιες ενέσεις ρευστότητας και περικοπές επιτοκίων για τη βοήθεια της ανάκαμψης της οικονομίας.

«Παραμένουμε bullish στις παγκόσμιες μετοχές και βλέπουμε την πρόσφατη υποχώρηση ως μέρος της ασταθούς μετάβασης από την ακραία νομισματική πολιτική και την ακραία διαχείριση κρίσεων προς έναν πιο φυσιολογικό κόσμο αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης και υψηλότερων επιτοκίων», όπως τονίζουν.

Η UBS υποστηρίζει τον χρηματοοικονομικό και τον τεχνολογικό κλάδο για υπεραπόδοση και προσθέτει ότι κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι οποίοι τείνουν να έχουν χαμηλή μεταβλητότητα και θεωρούνται ως ασφαλή καταφύγια σε περιόδους στρες στην αγορά, θα υποαποδώσουν.
 

Facebook Comments