H πιστωτική στενότητα στην Κίνα ήταν η αιτία της πτώσης στις περισσότερες ασιατικές κεφαλαιαγορές σήμερα (για δεύτερη ημέρα) με το δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει με απώλειες 0,72% στις 12.696,34μονάδες. Το χρηματιστήριο στην Κίνα σημείωσε νέες απώλειες μετά τη χειρότερη πτώση που είχε χθες σε διάστημα 4 ετών.

Αντίστοιχα η ισοτιμία USDJPY άγγιξε το χαμηλό στο 97,50. Η Τράπεζα της Κίνας εμμένει στη στάση της να απέχει από τις «ανοιχτές» λειτουργίες διοχέτευσης κεφαλαίων στο χρηματοοικονομικό σύστημα για 4η διαδοχικά εβδομάδα και ουσιαστικά αντιτίθεται στην πιο «μαλακή» ρητορική που υιοθέτησαν δύο αξιωματούχοι της Fed, οι Fisher και Kocherlakota, δείχνοντας ανησυχία για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Οι ανησυχίες για τη στάση της Κίνας αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών και στα δολάρια Αυστραλίας και

Νέας Ζηλανδίας.
Η ισοτιμία EURUSD διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από το 1,3100.

Στις ανακοινώσεις της ημέρας, αναμένουμε το μεσημέρι την ομιλία του Mario Draghi στο Βερολίνο, ενώ στις ΗΠΑ τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, τον δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Facebook Comments