Αν και η χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ξεκίνησε με το δεξί και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε την τρίτη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση, το τέλος ήταν περισσότερο δραματικό. Οι αγορές «γύρισαν» απότομα λίγες ώρες μετά από το άνοιγμα της Wall Street, ενώ η δημοσίευση της Μπεζ Βίβλου για την αμερικανική οικονομία αύξησε ακόμα περισσότερο τις πιέσεις.

Οι μετοχές βρέθηκαν σε νέο χαμηλό και πλέον η δοκιμασία των χαμηλών Αυγούστου για τη Wall Street βρίσκεται πολύ κοντά. Στην Ασία, οι αγορές αν και ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο «κόκκινο» τελικά κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος μέσα σε ένα μικτό μακροοικονομικό περιβάλλον. Στις αγορές φαίνεται ότι οι «αρκούδες» έχουν ξυπνήσει για τα καλά και οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι συγκλονιστικές.

  • Τα σχόλια από Mario Draghi, Lockhart και Bullard στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.
  • Αύξηση 6,4% στις άμεσες ξένες επενδύσεις για την Κίνα το 2015.
  • Μικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές που αποκλίνουν από την Ασία.

Ανάλυση αγοράς

Nasdaq – Άνοιγμα: 4.308 Υψηλό: 4.364 Χαμηλό: 4.167 Κλείσιμο: 4.178

14 01 16 nasdaq

Ο αμερικανικός δείκτης αν και προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά, μια αρνητική συγκυρία ειδήσεων αλλά και τεχνικών επιπέδων, επανέφεραν τους πωλητές και μάλιστα με πολύ άγριες διαθέσεις. Το χθεσινό χαμηλό τριών ημερών ανοίγει την πόρτα και σε νέες απώλειςε και θεωρούμε ότι κάθε ανοδική προσπάθεια αποτελεί μια καλή ευκαιρία για πωλήσεις. Η πιο δυνατή ώρα για πωλήσεις έχει αποδειχθεί η αμερικανική και ως εκ τούτου σε περίπτωση που η ανοδική δυναμική της ημέρας έχει διατηρηθεί, αναμένονται και νέες πωλήσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις είναι σε βαθύ κόκκινο.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

4.160                   4.250 
4.110                   4.310
4.065                   4.340
4.025                   4.390

Facebook Comments