Σήμερα είναι η μέρα των μετοχών που έχουν μείνει πίσω, με τα ΣΩΛΚ και τη ΔΕΗ να υπεραποδίδουν καταγράφοντας άνοδο πάνω από 8%. Αντίδραση πάνω από 7% για την Πειραιώς, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα της αύξησης κεφαλαίου, κέρδη άνω του 5% για τη Βιοχάλκο, άνω του 4% για τον Τιτάνα και ισχυρά κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν ΟΛΠ, Jumbo και ΕΥΔΑΠ. 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 52 εκατ. ευρώ. Mετά τη «βουτιά» στα επίπεδα των 830 μονάδων, η αγορά πάει να βρει το χαμένο βήμα της, μήπως πείσει ότι τελικά η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης θα έχει ισχύ για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και να έρθει η σταθερότητα την οποία ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Η δυναμική των 30 εκατ. ευρώ της πρώτης μιάμισης ώρας έχει εξανεμιστεί και το επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη των συναλλαγών θα φανεί αν πρόκειται για ευκαιρία αποκομιδής βραχυπρόθεσμων κερδών η για τη βάση μιάς καλής αρχής που θα επαναφέρει τον δείκτη σε πορεία ανόδου.

Άλλωστε, οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για αναστροφή της τάσης.  Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται ότι χτίζει βάση στην περιοχή των 150 μονάδων, με την Εθνική να υποχωρεί κατά 5,5%, στα 3,07 ευρώ και με τη στήριξη να εντοπίζεται στα 2,70. Η Alpha γύρισε στο κόκκινο με πτώση ελεγχόμενη, 1,5%, στα 0,38 ευρώ, ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι από τις απώλειες, η μετοχή της Coca Cola γύρισε στο «συν».

ΧΣ

Facebook Comments