Με τις ευρωπαϊκές αγορές να εξακολουθούν να κινούνται έντονα ανοδικά, με κέρδη που προσεγγίζουν και το 2%, το Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, παρά την συμφωνία που επετεύχθη για τον ΤΑΡ και το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Επίσης, Βιοχάλκο και Σωληνουργεία Κορίνθου που πρόκειται να έχουν σημαντική εμπλοκή στο έργο του αγωγού, καταγράφουν μεγάλες απώλειες άνω του 4% και άνω του 2% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, προς διολίσθηση βαίνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 6,30 ευρώ, αφού η συμφωνία με την Emma Delta φαίνεται ότι βρίσκεται στον αέρα και το θέμα θα λυθεί, αν λυθεί, στη συνάντηση που θα έχει η αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πυρετός των κυβερνητικών συκέψεων με τους ξένους επενδυτές συνεχίζεται, αφού βρίσκεται στην Ελλάδα η διοίκηση της Cosco για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό προκειμένου να αρθούν κάποια εμπόδια και περιορισμοί προκειμένου να επενδύσουν στο λιμάνι περί τα 220 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του ΟΛΠ ενισχύεται, από τις λίγες του 25άρη, στα 17,38 ευρώ. Σταθεροποιητικά κινείται η Πειραιώς, στο 1,32 ευρώ και κέρδη λίγο πάνω από 1% σημειώνει η Alpha, ενώ η Eurobank στο ντεμπούτο της υποχωρεί πάνω από 24%.

Κατά τα άλλα, η Εθνική πέρασε στο συν, που έφτασε στα όρια των 3 ευρώ, ενώ ισχυρά κέρδη άνω του 4% σημειώνουν τα ΕΛΠΕ, αφού, κατά τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, αναμένεται επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Πάντως, η αγορά καταγράφει απώλειες  στις 833 μονάδες με πτώση 0,87%, παρά το θετικό ξεκίνημα στις 857 μονάδες. Πληγή για την αναιμική συμπεριφορά της αγοράς δεν είναι άλλη από τον χαμηλό τζίρο που έπειτα από πέντε ώρες συνεδρίασης διαμορφώνεται μόλις στα 24 εκατ. ευρώ.  Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό.

 

                    ΧΣ

Facebook Comments