Στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει ένα καλοκαιρινό μουσικό τριήμερο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τρεις υπέροχες συναυλίες μέσα σε ένα μαγευτικό χώρο που τον αγκαλιάζει η φύση της Αττικής γης.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, αναζητώντας την επικοινωνία με τραγούδια και έργα για δυο κιθάρες που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, θα παρουσιάσει ένα ανθολόγιο τραγουδιών από διαφορετικές εποχές «Με το φως της νύχτας». Μια παράσταση με μουσικό υλικό από την μεγάλη δεξαμενή της Λατινικής Αμερικής και του ελληνικού τραγουδιού. Συμπράττει ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν και τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση και το συγκρότημα χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ Metallon, προτείνουν «Κλασική Μουσική για Όλους». Έγχορδα από νέους μουσικούς παίζουν Σερενάτες και Χορούς, ενώ οι κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών μας μεταφέρουν με τα χάλκινα πνευστά τους στο μουσικό κόσμο του Κινηματογράφου.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο δεξιοτέχνης πιανίστας Σταύρος Λάντσιας μοιράζεται τις μελωδικές του συνθέσεις με τα Κρόταλα και τους ήχους των κρουστών. Συνδυάζοντας την αρμονία του πιάνου και των μελωδιών του με τους γήινους ήχους των κρουστών, ο Σταύρος Λάντσιας και τα Κρόταλα βρίσκονται σε ένα συνεχή μουσικό διάλογο. Με τη συνέργεια των μουσικών Ανδρέα Παπά, Βαγγέλη Καρίπη και Πέτρου Κούρτη, ο Σταύρος Λάντσιας εξερευνά νέους τροπους έκφρασης παλαιότερων και νεότερων έργων του. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Alfredo Shtuni (βιολί), Αλέξανδρος Μποτσίνης (τσέλο), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο).

 

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό)
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=706,
τηλ. 210 72 34 567

Facebook Comments