Το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων για την Eurobank αποκάλυψε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας κ. Ν. Νανόπουλος μιλώντας πριν λίγο στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Η τελευταία ομιλία του κ. Νανόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας έγινε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα.

Ο κ. Νανόπουλος που αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κατά την πρόσφατη διαδικασία ανανέωσης της θητείας του Διοικητικού της Συμβουλίου, μετά από 22 χρόνια παρουσίας στην Eurobank , δήλωσε πως ήδη έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια για την τράπεζα, ενώ εκτίμησε πως η Eurobank θα προσελκύσει μη συστημικές τράπεζες.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως οι φημολογίες περί Grexit έχουν πλέον εγκαταλειφθεί και το κλίμα αλλάζει σταδιακά, ενώ υπογράμμισε πως η ανακεφαλαιοποίηση κλείνει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις τράπεζες και οδηγεί στο στόχο για τέσσερις ισχυρές τράπεζες.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας καλωσόρισε τους κ.κ. Γ. Δαυίδ και Χρ. Μεγάλου στην Eurobank και τόνισε πως η επιθυμία του να μην είναι υποψήφιος ήταν απόφαση που έλαβε με αίσθημα ευθύνης. «Θα τηρήσω τη δέσμευσή μου να βρίσκομαι στο πλευρό της τράπεζας», είπε ο κ. Νανοπουλος.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Τ. Χριστοδούλου επεσήμανε πως η αβεβαιότητα για το μέλλον της Eurobank πρέπει να λήξει άμεσα και ότι το Δημόσιο πρέπει να επιδιώξει την επιστροφή των κεφαλαίων της ανακεφαλαιοποίησης.

Η κ. Αναστασία Σακελλαρίου, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τόνισε πως η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη και θα εξακολουθήσει να είναι ένας από τους πυλώνες του τραπεζικού συστήματος. Ξεκαθάρισε πως στόχος του ΤΧΣ είναι η επιστροφή της τράπεζας σε ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατόν.

Η Γενική Συνέλευση  προχώρησε στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος, στον καθορισμό ανεξάρτητων µη εκτελεστικών µελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στον ορισμό των µελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το οποίο μετά την ολοκλήρωση της αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου και την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank κατέχει το 98,56% της τραπέζης) πρότεινε για νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Χρήστο Μεγάλου, ενώ για τη θέση του προέδρου πρότεινε τον κ. Γιώργο Δαυίδ, επικεφαλής της Coca Cola HBC.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Γ. Δαυιδ, Χρ. Μεγάλου, Μ. Κολακιδη, Γ. Γόντικα, Δημ. Παπαλεξόπουλο, Τ. Αραπογλου, Σπ. Λορετζιάδη, τον κ. Γεωργούτσο (εκπρόσωπος Δημοσίου) και τον Χάουαρτ Πρινς Ραιτ, (εκπρόσωπος ΤΧΣ).

Facebook Comments