Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος με εξαίρεση τους κινεζικούς δείκτες καθώς η διάθεση αποστροφής στο ρίσκο παραμένει αυξημένη με το πετρέλαιο να κινείται προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Η άρση του εμπάργκο στο Ιράν, προσθέτει και νέες ποσότητες στην ημερήσια παραγωγή και πιέζει ακόμα περισσότερο τις τιμές. Στην Κίνα, η PBoC συνεχίζει τις προσπάθειες να περιορίσει τις πιέσεις στο νόμισμα και κατ’ επέκταση και στις αγορές μετοχών, ωστόσο η Κίνα αναμένεται να μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Στην Αμερική, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολο όσον αφορά σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων καθώς πλέον οι φόβοι για χαμηλό πληθωρισμό αλλά και μια κατάρρευση των μετοχών παραμένουν αυξημένοι.

  • Το πετρέλαιο συνεχίζει να κυριαρχεί στο επενδυτικό συναίσθημα με αποτέλεσμα να καθορίζει και τις επόμενες κινήσεις των αγορών.
  • Οι αμερικανικοί δείκτες δοκιμάζουν πολύ κρίσιμα επίπεδα στήριξης από τα οποία καλούνται να αντιδράσουν.
  • Ο πληθωρισμός είναι το μεγάλο πρόβλημα όλων των κεντρικών τραπεζών. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις.
  • Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αργίας του Martin Luther King.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.913 Υψηλό: 1.920 Χαμηλό: 1.849 Κλείσιμο: 1.876

18 01 16 spx

 

 

 

 

 

 

Ο αμερικανικός δείκτης βρέθηκε στα κρίσιμα επίπεδα του Αυγούστου από τα οποία οι αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους. Ο S&P 500 είναι ο πρώτος αμερικανικός δείκτης από τους τρεις βασικούς που δοκιμάζει τα επίπεδα του μίνι κραχ και η αντίδρασή του θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια ανοδική αντίδραση είναι πλέον πολύ πιθανή αν και αυτή θα εξαρτηθεί από δυο παράγοντες: από την κίνηση του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα και από την πορεία των κινεζικών μετοχών.Σσε αυτά τα επίπεδα, οι δείκτες ROC, Vol. CCI βρίσκονται σε ακραία επίπεδα, από τα οποία επιχειρούν να αντιδράσουν. Ένα θετικό κλείσιμο θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας νέας βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης. Οι θέσεις long έχουν εξαιρετικό R/R ratio.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.858                   1.891
1.846                   1.905
1.838                   1.925
1.827                   1.928

Facebook Comments