Ο γενικός δείκτης ενισχύεται πάνω από 2%, στις 846 μονάδες.   Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται ότι γίνεται δέκτης εντολών αγορών μετά το προηγούμενο sell off. Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τα σενάρια πώλησης αναμένεται να κυριαρχήσουν μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα ξεκίνησε το data room και πως υπάρχουν ήδη τρεις ενδιαφερόμενοι, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ερίζουν η Εθνική και το ΤΧΣ δια μέσω της Eurobank. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 7,11%, στα 2,55 ευρώ, ενώ απώλειες εξακολουθεί να γράφει και σήμερα το warrant που διαμορφώνεται στο 1,37 ευρώ. 

Και πάλι οι επενδυτές, παρά τη σημερινή άνοδο της μετοχής γράφουν απώλειες σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου, τα 4,29 ευρώ.  Παρά τις απώλειες του warrant της Alpha, οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι κερδισμένοι σε σχέση με την τιμή της αύξησης, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στο warrant της Πειραιώς.

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει άνοδο πάνω από 5%, στις 136 μονάδες. Ωστόσο, η μετοχή εκείνη που γράφει απώλειες είναι ο ΟΠΑΠ λόγω αποκοπής του μερίσματος. Η μετοχή υποχωρεί κατά 3,67%, στα 6,30 ευρώ. Από εκεί και πέρα «επιχείρηση» εξόδου από τα χαμηλά, παρατηρείται στην Τέρνα Ενεργειακή, ισχυρή είναι η αντίδραση για την ΕΥΔΑΠ πάνω από 5% ενόψει ιδιωτικοποίησης, ισχυρά κέρδη άνω του 4,6% για την ΜΕΤΚΑ, λόγω του ισχυρού χαρτοφυλάκιου στο εξωτερικό, άνω του 4% ανέρχονται τα κέρδη για την Coca Colaκαι συνέχεια ανόδου για τα ΣΩΛΚ, ΟΤΕ, που ενισχύεται σχεδόν κατά 5%, ΕΛΠΕ, Μυτιλιναίος.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 21 εκατ. ευρώ και μένει να φανεί μέχρι το τέλος, αν οι επενδυτές θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή αν θα θελήσουν να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμη ρευστότητα.

 

ΧΣ

Facebook Comments