Η κίνηση στην αγορά συναλλάγματος ήταν σχετικά περιορισμένη κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών με εξαίρεση το ιαπωνικό γεν. Με τον πληθωρισμό για το Μάιο στην Ιαπωνία να ανακοινώνεται λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις και με πληθώρα αξιωματούχους να τονίζουν ότι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας είναι επαρκές, το γεν βρήκε δύο βραχυπρόθεσμους θεμελιώδεις λόγους για να υποχωρήσει.

Το ευρώ ήταν το νόμισμα με τη μεγαλύτερη άνοδο με τη συνδρομή των ισχυρών λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία.

Αν ρίξουμε μια ματιά στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, η συνεχιζόμενη διόρθωση (αν και με χαμηλότερους ρυθμούς) στα βραχυπρόθεσμα περιφερειακά ομόλογα έδωσε στο ευρώ αρκετές ευκαιρίες ανόδου κυρίως έναντι του γεν (η ισοτιμία EURJPY ακολουθεί την πορεία των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας).

Τη στιγμή συγγραφής του κειμένου, η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου βρέθηκε να υποχωρεί κατά -18% από τα υψηλά της Τρίτης. Με τις αγορές κρατικών ομολόγων να «ηρεμούν» στον απόηχο της πρόσφατης ανακοίνωσης της Fed περί μείωσης του προγράμματος QE3 έως τα μέσα του 2014, υπάρχουν περιθώρια για ανάληψη ρίσκου, αν και με προσοχή.

Αποδόσεις σε σχέση με το USD (15:10 ώρα Ελλάδας)
EUR: +0.28%
CHF: +0.19%
NZD: -0.12%
CAD:-0.11%
GBP:-0.04%
AUD:-0.56%
JPY:-0.66%

Facebook Comments