Ετοιμη να επενδύσει στον ΟΠΑΠ δηλώνει η Emma Delta και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του Οργανισμού. Το μόνο που ζητούμε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που έχει προσφέρει 652 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ, είναι να γίνονται σεβαστές από όλα τα μέρη οι αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι η Emma Delta κάνει πίσω και θα αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ μαζί με τη σύμβαση των Κρατικών Λαχείων και του Τεχνολογικού Παρόχου, ζητήματα στα οποία μέχρι πρότινος είχε θέσει – και εξακολουθεί να θέτει – σοβαρές ενστάσεις.
Μόλις τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση συμφώνησε να πωλήσει το 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό fund Emma Delta για 652 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η πώληση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, διότι η Emma Delta ζητεί αλλαγές των όρων στη σύμβαση ύψους 190 εκατ. ευρώ για τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων, την οποία κέρδισε πέρυσι η κοινοπραξία Intralot και Scientific Games.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιος Σταυρινίδης δήλωσε ότι «η σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία».

Αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ μετά το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ θα έθετε εντελώς εκτός στόχων το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που ήδη εμφανίζει τρύπα 1 δισ. ευρώ περίπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Emma Delta:

«Η Εmma Delta θα ήθελε να επαναλάβει ότι αντίθετα με πρόσφατα παραπλανητικά δημοσιεύματα και φημολογίες δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του ΟΠΑΠ. Η μοναδική ανησυχία της Emma Delta είναι να διασφαλίσει πως το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα μέρη.

Με βάση την προστασία αυτού του νομικού πλαισίου, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και επενδύσει στον ΟΠΑΠ και να δημιουργήσει μία διατηρήσιμη και καλά διοικούμενη επιχείρηση που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Facebook Comments