Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα χαρακτηρίζεται εξαιρετικής σημασίας, μιας και έχουμε εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις μπροστά μας τις επόμενες ημέρες όπως το NFP, που μπορούν να φέρουν τα «πάνω-κάτω» στην εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε ήρεμα από τις ασιατικές αγορές, με τιςβελτιωμένες ιαπωνικές εξαγωγές, το CPI και τα δεδομένα Tankan για το Q2 να υποστηρίζουν τη συνέχιση του προγράμματος τόνωσης της οικονομίας από την BoJ. Από την άλλη μεριά, τα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις PMI της Κίνας δίνουν συνέχεια στα ερωτηματικά για την παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η σημερινή μέρα έχει αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις τόσο από πλευράς Ευρωζώνης όσο και από πλευράς Αμερικής. Στις 10:55 και τις 11:00 έχουμε τα PMI Γερμανίας και Ευρωζώνης με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παραμονή στο 48.7 και στα δύο, ενώ μιση ώρα αργότερα έχουμε την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή και τα επίπεδα ανεργίας. Στις 11:30 έχουμε το GBP με τις σημαντικές ανακοινώσεις για PMI, και τις εγκρίσεις κατασκευαστικών δανείων στην Αγγλία.

Η ανακοίνωση που ξεχωρίζει από Αμερική είναι ο ISM στις 17:00, αλλά θα χρειαστεί να έχουμε την προσοχή μας και στο PMI στις 15:58.

Facebook Comments