Τα αποτελέσματα της πρότασης που είχε υποβάλει για την αγορά, έναντι μετρητών, έως και 22.500.000 από τις υφιστάμενες 25.000.000 Αμερικανικές Μετοχές Αποθετηρίου (ADSs), ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Με βάση τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν από την Bank of New York Mellon, η οποία ενεργεί ως Εκπρόσωπος Προσφορών (Tender Agent), αναφορικά με την πρόταση, κατά την προθεσμία λήξης, 12.360.169 ADSs προσφέρθηκαν εγκύρως και δεν ανακλήθηκαν σύμφωνα με την πρόταση, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου 49,4% των υφιστάμενων ADSs κατά την προθεσμία λήξης.

Η Εθνική Τράπεζα αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως θα αποδεχθεί κατά την ημερομηνία διακανονισμού την αγορά όλων των ADSs που προσφέρθηκαν εγκύρως και η προσφορά τους δεν ανακλήθηκε εγκύρως. Μετά την επαναγορά αυτών των ADSs την ημερομηνία διακανονισμού, θα παραμείνουν 12.639.831 ADSs.

Ο διακανονισμός της πρότασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου 2013.

Σημειώνεται ότι η Bank of America Merrill Lynch ενήργησε ως Διαχειριστής (Dealer Manager), η D.F. King Worldwide ενήργησε ως Εκπρόσωπος Πληροφοριών (Information Agent) και η Bank of New York Mellon ενήργησε ως Εκπρόσωπος Προσφορών (Tender Agent).

Facebook Comments