Ξεκίνησε στην ελληνική αγορά η διάθεση του νέου Touareg, του πολυτελούς SUV της VW που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο άνεσης, την άριστη ποιότητα και τις αξεπέραστες δυνατότητες εκτός δρόμου, το οποίο επιστρέφει πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και με πιο επιβλητική εμφάνιση.

Το νέο Touareg έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ενσαρκώνοντας το DNA της νέας αισθητικής της Volkswagen, που ξεκίνησε με το νέο Passat, και παραμένει ιδιαίτερα επιβλητικό. Το ουσιαστικότερο τμήμα όμως είναι ίσως το εσωτερικό, που συνδέει τα στοιχεία ενός SUV με ένα πολυτελές οικογενειακό. Τα χειριστήρια διαθέτουν κορυφαίας ποιότητας περιστροφικούς αλουμινένιους διακόπτες, χαρίζοντας αναβαθμισμένη ποιότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση.

Η απόδοση του 3λιτρου V6 TDI έχει αυξηθεί στα 262 PS, στις 4.000 σαλ. με τη μέγιστη ροπή στα 580 Nm (από τις 1.750σαλ). Το Touareg V6 TDI επιταχύνει από στάση στα 100 χαω σε μόλις 7,3’’ με τελική ταχύτητα 220 χαω. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση του V6 TDI μειώθηκε στα 6,9 λιτ./100 km (180 gr/km CO2). Με τη βοήθεια του νέου καταλυτικού μετατροπέα SCR (χρήση AdBlue / περίπου 15.000χλμ ανά γέμισμα), ο κινητήρας V6 TDI υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

Το νέο Touareg διατίθεται με 8-ταχύτο κιβώτιο Tiptronic. Η 7η και 8η σχέση είναι σχεδιασμένες με κύριο γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Για παράδειγμα, η 8η σχέση μειώνει τις στροφές του κινητήρα κατά 34% σε σχέση με την 6η σχέση.

Στην Ελλάδα, το Touareg V6 TDI των 262PS προσφέρεται στην έκδοση Terrain Tech, όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες. Η ενδεικτική τιμή για την έκδοση Terrain Tech είναι €83.000.

Facebook Comments