Η αυστηρή λιτότητα μπαίνει στο στόχαστρο του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος εντός των επομένων 24ώρων πρόκειται να θέσει ζήτημα δημοσιονομικής ευελιξίας και υιοθέτησης επεκτατικών οικονομικών πολιτικών από την ΕΕ προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη.

Μια πρώτη γεύση αναμένεται να δώσει στους ομολόγους του ο ιταλός πρωθυπουργός σήμερα, Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, ο Ματέο Ρέντσι και ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν ετοιμάζουν σχετικό έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ή νωρίς την άλλη εβδομάδα.

Σύμφωνα, δε, με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, θα ζητεί να βρεθούν τρόποι για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω περισσότερων κρατικών δαπανών ή μέσω φοροαπαλλαγών.

Παράλληλα, η Ιταλία πρόκειται να ζητήσει τη δημιουργία ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης ανέργων, την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ, την εφαρμογή ενιαίου συστήματος εγγύησης καταθέσεων σε όλη την ΕΕ, την τοποθέτηση υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης και την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Facebook Comments